Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Sant Quirze comptarà amb un nou Pla de prevenció d'incendis forestals

El ple va aprovar ahir el nou document que permetrà treballar intensament en zones estratègiques d'alt risc


Sant Quirze comptarà amb un nou Pla de prevenció d'incendis forestals

El Ple extraordinari celebrat ahir va aprovar per unanimitat el Pla de prevenció d’incendis forestals 2018-2024. La novetat principal és que en el nou document s’hi han inclòs les anomenades àrees de baixa càrrega de combustible estratègiques, és a dir, zones on s’ha estudiat que per la seva ubicació, orografia i registre històric d’incendis, requereixen d’actuacions de reducció de la densitat forestal per garantir la protecció de la Serra de Galliners. Aquestes àrees són les del camí dels Monjos i el mirador del Pujol Blanc, la pista de Sant Feliuet, el torrent de Can Corbera, Vallsuau, Can Feliu i Can Ferran. Segons va manifestar ahir el regidor de Territori, Ecologia Urbana i Espai Públic, Josep Coll, “Sant Quirze és considerat municipi d’alt risc d’incendis perquè comptem amb una de les reserves de massa forestals més importants del Corredor Verd, Collserola-Sant Llorenç, i això ens obliga a tenir un pla propi de prevenció d’incendis. El fet que en aquest nou pla incloem un tractament especial de zones estratègiques permetrà aconseguir espais que evitin la propagació del foc”.
El darrer Pla de prevenció d’incendis amb què compta l’Ajuntament és el corresponent a 2012-2016, que va ser redactat per la Diputació de Barcelona en el marc del programa de cooperació municipal en matèria de prevenció d’incendis, i que s’ha prorrogat durant aquest temps per garantir el manteniment de les infraestructures de prevenció.
El nou pla consta també d’un plànol i unes fitxes on s’hi reflecteixen gràficament les infraestructures de prevenció del municipi i la descripció de les actuacions i les inversions a realitzar. També inclou informació sobre els models de combustible, els equipaments més vulnerables i els elements del territori que poden provocar un incendi. A les fitxes es descriuen les accions de manteniment i les obres que s’han de realitzar per fer operatives les xarxes viàries i de punts d’aigua i per reduir la vulnerabilitat i el perill. També es defineixen els costs i s’estableix un calendari d’execució.
Altres punts de l’ordre del dia
El ple també va aprovar definitivament les Ordenances Fiscals per a l’exercici 2020. Atès que el 10 de desembre va finalitzar el termini per a la presentació d’al·legacions, una vegada resoltes, ahir es van aprovar definitivament. El punt va comptar amb els vots a favor de Junts per Sant Quirze, les abstencions de Sant Quirze en Comú i Ciutadans, i el vot en contra de Junts per Catalunya-Sant Quirze i el PSC.
Un altre dels punts aprovats ahir va ser la modificació del Text Refós de Modificació Puntual de les Normes Urbanístiques del PGO, en algun dels seus articles. Les modificacions fan referència a la qualificació dels locals de l’edifici de Can Tuset, propietat de l’Ajuntament, on aquest desenvolupa les activitats pròpies de l’Espai Maria Mercè Marçal.
El punt va comptar amb el vot favorable de tots els grups municipals excepte el PSC, que es va abstenir.

Podeu veure el ple en aquest enllaç.