Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Sala Josep Brossa inicia el cicle de cinema Documental del Mes amb "Els testimonis de Putin"

Cada mes s'estrenerà una pel·lícula documental internacional de qualitat, de temàtica i procedència diversa i reconeguda en els més prestigiosos festivals del gènere


La Sala Josep Brossa inicia el cicle de cinema Documental del Mes amb "Els testimonis de Putin"

Aquest dijous 9 de gener, a les 19 hores, s'inicia el cicle de cinema "El Documental del Mes" a la Sala Josep Brossa de la Patronal. Cada mes s'estrenerà una pel·lícula documental internacional de qualitat, de temàtica i procedència diversa i reconeguda en els més prestigiosos festivals del gènere. L'Ajuntament de Sant Quirze del Vallès organitza aquesta iniciativa per acostar el gènere documental al gran públic. L'entrada per gaudir de les sessions és gratuïta i podeu reservar les vostres localitats a http://entrades.santquirzevalles.cat.

Programació 1r trimestre 2020


· Dijous 9 de gener/ 19h/ Sala Josep Brossa de la Patronal
Els testimonis de Putin

Vitaly Mansky. Letònia, Suïssa, República Txeca (2018). 102 min. VO en rus, subtitulada en català.

Sinopsi: Com si es tractés de l’entrada a una nova era, el 31 de desembre de 1999 Rússia coneixia el seu nou i actual president: Vladímir Putin. Com va ser el seu ascens al poder? Com s’ha convertit en un dels polítics més influents i controvertits del panorama mundial?
A través de material d’arxiu personal rodat al llarg de l’any 2000 i d’uns testimonis únics molt propers a la figura de Putin, Vitaly Mansky ens descobreix les veritables causes i conseqüències de l'operació Successor, l’entramat polític que va fer pujar Putin al poder.


· Dijous 6 de febrer/ 19h/ Sala Josep Brossa de la Patronal
Chris the Swiss

Anja Kofmel. Suïssa, Croàcia, Alemanya, Finlàndia (2018). 90 min. VO en anglès, alemany i suís, subtitulada en català.

Sinopsi: Quan la guerra de Iugoslàvia va esclatar, joves de tot Europa hi van anar a lluitar, entre ells, un periodista suís anomenat Christian Wütenberg. A principis del gener de 1992 van trobar el seu cos sense vida prop de Vukovar (Croàcia) uniformat com un mercenari. De fet, unes setmanes abans en Chris s’havia convertit en membre del PIV (Primer Batalló de Voluntaris Internacionals), un grup paramilitar que s’encarregava de “netejar” la població sèrbia en les àrees frontereres.
La directora Anja Kofmel investiga el perquè de la seva mort i què va portar el seu cosí a la guerra, construint a poc a poc la seva pròpia visió sobre els últims mesos de vida d’en Chris. Aquest retrat dona lloc a un món animat molt personal que ens recrea els últims dies d’un jove periodista que es va perdre en la foscor d’una guerra brutal, com si es tractés d’una mort anunciada.

· Dijous 12 de març/ 19h/ Sala Josep Brossa de la Patronal
Cachada

Marlén Viñayo. El Salvador (2019). 82 min. VO en castellà, subtitulada en castellà.

Sinopsi: El cicle de violència és pervers, però la força del teatre és més poderosa. Cinc venedores ambulants d’El Salvador exposen les seves vides en un taller de teatre. Allà parlen de les seves vivències als mercats i a les seves llars, la qual cosa els permet reviure els traumes que han patit al llarg de la seva vida. Després de formar una petita companyia anomenada La Cachada Teatro, accepten el repte de crear una obra professional interpretant-se a si mateixes per explicar les seves històries i experiències vitals, gràcies al qual viuen una transformació profunda que els permetrà descobrir la seva pròpia veu i adonar-se dels efectes que ha provocat en elles i en els seus fills la realitat violenta i masclista que les envolta. Un procés catàrtic, sincer i alliberador que reflecteix la valentia d'aquestes dones per afrontar el seu passat i els secrets més profunds amb una generositat encoratjadora.

El Documental del Mes

El Documental del Mes és una iniciativa de DocsBarcelona, nascuda en el marc del projecte europeu CinemaNet Europa, l’any 2004, que té per objectiu acostar el gènere documental al màxim nombre d’espectadors possible i incrementar la presència del documental a les pantalles cinematogràfiques. Cada mes estrenen una pel·lícula documental internacional de qualitat, de temàtica i procedència diversa, a més de 70 sales de Catalunya, la resta de l’Estat espanyol, Xile i Colòmbia.