Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Aprovat el Pla de Sensibilització del primer semestre de l’any

Una cinquantena d'activitats divulgaran els valors de la solidaritat, la tolerància i la diversitat cultural


Aprovat el Pla de Sensibilització del primer semestre de l’any

La Junta de Govern Local ha aprovat la programació del primer semestre del Pla de Sensibilització. Es tracta de les activitats elaborades i consensuades en la Mesa de Solidaritat, on hi ha representants de l’ajuntament i les entitats solidàries locals i que recull una cinquantena de propostes.
 
Les activitats aprovades estan orientades a tots els públics i són molt diverses. En aquest sentit, hi ha programats des de cinema, fins a teatre o projeccions de pel•lícules. També s’organitzen exposicions com ara la que durant tot aquest mes de gener es pot veure a l’Espai Maria Mercè Marçal: “Maternitat al Senegal”, organitzada per Acció Solidària del Vallès i Cooperación y Ayuda. També al gener, aquest proper cap de setmana, es pot veure l’obra de teatre “Un joc perillós”, a càrrec d’Onze al Teatre, i gràcies a l’organització també d’Acció Solidària i Cooperación y Ayuda. De fet, la mateixa entitat organitza el dia 24 el Cinema Cultures: “El fill de l’altre”.
Les activitats continuen durant tot l’any. L’exposició de “Maternitat al Senegal” rotarà per diferents equipaments. A aquesta s’hi sumen altres com “Les raons de la cooperació” que del 5 al 29 de febrer es podrà veure a la Biblioteca; o “UNSAFE, sobreviure a un món insegur”, durant tot el mes d’abril a Can Feliu i al maig a l’Espai Maria Mercè Marçal.
Un any més, els contes solidaris protagonitzen part del cicle, fomentant propostes de gran valor, com “La formiga i la cigala”, “La planta presumida” o “La guilla o el raïm”, que es podran veure al llarg de l’any i que l’entitat Nuevos Pasos fa possible.
Un altre de les propostes rellevants de l’any en l’àmbit de la cooperació serà la Festa de Comerç Just i Finances Ètiques, que enguany se celebrarà el 17 de maig. El parc de les Morisques acollirà aquesta iniciativa, juntament amb el VII Mercat Vintage i la fira de Consum Conscient. També hi haurà espectacles infantils.
La música té el seu espai en aquest Pla. Al març es podrà veure el concert de “Cris Rock Band”, a la Masia de Can Barra i al juliol no faltarà a la cita la ja consolidada Festa Cubana, gràcies a l’Ateneu del Món.
Les entitats que formen part de la Mesa de Solidaritat i que participen en aquest Pla són: Acció Solidària del Vallès, Cooperación y Ayuda, Ateneu del Món i Nuevos Pasos. També participa en el Pla la Plataforma Benvingudes Refugiades.