Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Nou protocol municipal per a l’abordatge de les violències masclistes

L’Ajuntament comença el treball transversal per crear aquest nou model en què intervenen tots els serveis municipals


Nou protocol municipal per a l’abordatge de les violències masclistes

L’Ajuntament ha iniciat l’elaboració d’un nou Protocol per a l’abordatge de les violències masclistes a Sant Quirze del Vallès. En aquest projecte hi participen membres de tots els serveis municipals per realitzar un protocol amb una visió àmplia i transversal. Aquest procés s’inicia després de revisar l’actual protocol, de manera que es refermin les estratègies i accions de l’Ajuntament i la ciutadania amb l’erradicació d’aquest tipus de violències.
La Masia de Can Feliu ha acollit avui una reunió de treball, centrada en la perspectiva de gènere i el treball en xarxa. La següent trobada, el 20 de febrer, incidirà en les eines de detecció i l’actuació a seguir una vegada es detecta una situació d’aquest tipus. La seguirà la sessió del 26 de març, que abordarà la violència masclista en la infància i l’adolescència. Al mes d’abril el grup motor continuarà treballant en l’àmbit de les violències sexuals i, finalment, el dia 28 de maig es presentarà el Protocol final, creat a partir de totes aquestes trobades i aportacions dels diferents agents implicats i tenint en compte totes les fases: prevenció, detecció, intervenció i recuperació.
Recordem que al mes de novembre ja es va iniciar el procés de revisió del protocol i el circuit de violència masclista municipal, amb el suport de la Diputació de Barcelona. El protocol actualment vigent es va aprovar l’any 2011 i va ser fruit del treball en xarxa dels serveis que intervenen directament en l’abordatge de les situacions de violència masclista.