Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Informació dels Títols 2020 per al transport públic

Consulta la zona en què es troba Sant Quirze del Vallès i les afectacions en la tarificació


Informació dels Títols 2020 per al transport públic

L’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) ha presentat una nova política tarifària per al transport públic el 2020. Aquest 1 de gener ha entrat en vigor el nou sistema de títols, amb repercussió a tots els municipis i persones usuàries.  Els títols vigents es podran continuar utilitzant fins al 29 de febrer, excepte els trimestrals, que seran vàlids fins al 31 de març.
En el cas de Sant Quirze del Vallès, cal remarcar que el municipi es troba en la zona tarifària 2C. Aquesta definició implica que, per exemple, per anar a Sabadell les persones usuàries es troben en la mateixa zona (vegeu fotografia adjunta), i per tant, necessiten comprar el títol per a una zona. En canvi, Terrassa es troba a la zona 3C i,  per tant, caldrà comprar títol per a dues zones.
Pel que fa a Barcelona, a la zona 1, els desplaçaments des de Sant Quirze implicaran comprar títols per a dues zones.
Hi ha altres municipis propers a Sant Quirze que pertanyen també a la zona 2C, com Barberà del Vallès o Cerdanyola. Aquests, a més, formen a l’Àrea Metropolitana de Barcelona i funcionen amb títols de transport d’una zona respecte Barcelona i els altres 35 municipis d’aquesta àrea. Donat que Sant Quirze no pertany a l’AMB, tot i estar a tocar, no pot gaudir d’aquesta tarifa plana d’una zona.

Gamma de títols per al 2020

La T-casual és la nova targeta de 10 viatges, unipersonal: la podrà utilitzar qualsevol persona que en sigui la portadora, però no permetrà viatjar al mateix temps més d’una persona. El seu preu, per a una zona tarifària, serà d’11,35 euros.
La T-usual, permetrà realitzar viatges il·limitats durant 30 dies. Serà personalitzada, és a dir, amb DNI de la persona titular, i no la podrà utilitzar ningú altre. El seu preu per a una zona tarifària serà de 40 euros.
La T-familiar permetrà fer 8 viatges en 30 dies consecutius des de la seva primera validació. Tindrà un preu de 10 euros per a una zona tarifària i entrarà en vigor l’1 de març. Una targeta de caràcter multipersonal que no requereix cap acreditació.
La T-jove reduirà el seu preu en un 25%. Els menors de 25 anys podran fer viatges il·limitats durant 90 dies consecutius; la T-jove d’una zona tarifària passarà a costar 80 euros. Es tracta d’un abonament personalitzat que precisa del DNI de la persona usuària, i només aquesta persona pot utilitzar.
La T-16, elimina el cost inicial d’emissió de 35 euros. Tot i així, sí que es mantindrà el cost de 35 euros en cas de duplicat per pèrdua.
La T-grup, serà una targeta multipersonal, permetrà fer 70 viatges en 30 dies (79,45€ per a una zona).
La T-dia, amb viatges il·limitats durant 24 hores, passarà a valer 10,50€, la d’una zona tarifària.