Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès treballa en la coordinació d'un dispositiu en cas de nevades

La comunicació entre serveis i les previsions de sal són claus per a minimitzar les possibles incidències


L’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès treballa en la coordinació d'un dispositiu en cas de nevades

Les baixes temperatures d’aquests dies i la previsió de possibles nevades al llarg de l’hivern han generat les primeres reunions de coordinació per part dels diferents serveis de l’Ajuntament, de manera que s’estableixi un dispositiu municipal d’actuació en cas d’emergència.
La coordinació entre els diversos serveis, especialment el de Manteniment de l’espai públic, infraestructures i serveis municipals; a més de Territori; Policia Local, Protecció Civil i Comunicació, és clau per al bon desenvolupament en cas d’emergència. En aquest sentit, Manteniment de l’espai públic té acumulades més de 25 tones de sal, preparades per ser distribuïdes a les principals vies d’accés. Així mateix, també es distribuiria la sal en punts clau com les entrades d’escoles, parades d’autobús, estació de Ferrocarrils o farmàcies, entre altres. Aquestes mesures es durien a terme davant d’una nevada imminent, acompanyades de l’activació del PBEM, el Pla Bàsic d’Emergències Municipal, i el Neucat. En total una cinquantena de persones es posarien en marxa per cobrir les possibles afectacions de les inclemències meteorològiques.
La Policia Local també activaria el seu servei d’emergències, amb un gran nombre d’agents i una especial atenció en els desplaçaments pel municipi.
A banda d’aquest dispositiu, cal recordar alguns consells a seguir en cas de nevades:

. A l'habitatge:

Tingueu preparat: un transistor i piles de recanvi, llanternes, aliments rics en calories, combustible per a la calefacció i una farmaciola amb els medicaments habituals.
Reviseu: els punts d'entrada d'aire (cal que els protegiu amb una cinta que aïlli), l'estat de la teulada i el baixant d'aigua, les branques dels arbres (si són massa llargues cal que les podeu) i l'estat de la calefacció.
. Al vehicle:
Disposeu de cadenes en bon estat, llanterna i manta de viatge.
Comproveu l'estat de les bateries, el dipòsit de benzina, els llums, els frens, els pneumàtics, la calefacció, el parabrisa...
. Consulteu les previsions meteorològiques, i si us heu de desplaçar, consulteu l'estat de la xarxa viària i les rutes a seguir.
. En cas d’emergència, truqueu al 112.
Trobareu més detalls i consells a seguir, en aquest enllaç.