Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Comencen les obres de supressió de barreres arquitectòniques

Un total de tretze punts del municipi seran objecte de millores i adaptacions, fet que facilitarà la circulació de les persones amb mobilitat reduïda


Comencen les obres de supressió de barreres arquitectòniques

Avui han començat les obres de supressió de barreres arquitectòniques al municipi. Les actuacions se centren aquests propers dies en dos àmbits: d’una banda, a l’avinguda Camí del Mas (davant de la benzinera), on s’està construint una nova vorera amb dos passos de vianants. L’altre àmbit d’actuació és a l’avinguda d’Egara, on s’executen dos nous passos de vianants entre els existents; un al costat de la parada d’autobús i l’altre abans del creuament amb el carrer de Noguera.
Aquestes actuacions, segons ha manifestat el tinent d’alcaldia de l’àrea de Territori, Ecologia Urbana i Espai públic, Josep Coll, “s’emmarquen en un projecte global que té com a objectiu millorar la mobilitat al municipi i facilitar la circulació per a les persones amb mobilitat reduïda. D’aquesta manera, donem continuïtat a la política de promoció de l’accessibilitat i la supressió de barreres arquitectòniques que treballem des del mandat anterior”.
Les obres afectaran un total de tretze punts del municipi, per un import total de 117.613,72 euros. Cal remarcar que es desenvoluparan en dues fases, per un import de 58.806,86 euros cada una.
En aquesta primera fase són diversos els punts afectats. A banda de les actuacions a l’avinguda d’Egara, també s’executaran passos de vianants a l’avinguda de Can Pallàs; l’av. del Camp amb el passeig de Can Barra; i el carrer de  Manso amb el carrer de Barcelona. S’instal·laran baranes i es pavimentarà la zona exterior de la Biblioteca Municipal, i es faran voreres accessibles al carrer d’Antoni Gaudí i al carrer de Cornet. També al carrer Terrassa amb Sabadell s’hi instal·laran baranes i una rampa que faciliti l’accessibilitat per a persones amb mobilitat reduïda.
El termini aproximat d’execució de totes aquestes actuacions és de dos mesos. A continuació, es durà a terme la segona fase de les obres, que incidirà en la creació d’un itinerari adaptat a l’avinguda del Camp, entre el carrer dels Xiprers i el carrer de les Nogueres. També s’hi instal·laran capta llums reflectants als passos existents, fet que millorarà la seguretat dels vianants.
Una altra dels punts on es duran a terme millores és a l’av. dels Països Catalans, on s’executaran passos de vianants, concretament entre la ronda de Santa Julita i el carrer de Dolors Montserdà i Vidal. Es faran rampes i passos de vianants als creuaments.
També s’actuarà a la ronda d’Arrahona, executant un pas de vianants a l’alçada de la rotonda de la benzinera Repsol i millorant l’accessibilitat de la vorera. En aquest espai s’adequarà i adaptarà la intersecció del carrer Sabadell amb l’avinguda del Camí del Mas, optant per la creació de tres passos de vianants que comuniquen el parc de les Morisques, per la zona nord, amb la ronda d’Arrahona.