Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès incorpora dues bicicletes elèctriques a la seva flota

L'acte, que s'emmarca en el Pacte dels alcaldes i alcaldesses pel clima i l'energia, ha tingut lloc avui a Barcelona


L’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès incorpora dues bicicletes elèctriques a la seva flota

L’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès ha rebut avui dues bicicletes elèctriques per part de la Diputació de Barcelona. D’aquesta manera, se suma a 81 ajuntaments més que, en el marc del Pactes dels alcaldes i alcaldesses pel clima i l’energia, han rebut avui un total de 150 bicicletes cedides.
Aquest Pacte que emmarca la cessió és el corrent principal del moviment europeu que involucra les autoritats locals i la seva ciutadania en la lluita contra el canvi climàtic. Aquesta iniciativa renovada defineix els compromisos i la visió compartida per abordar reptes interconnectats: la mitigació del canvi climàtic, l’adaptació i l’energia sostenible
L’acte de lliurament de bicicletes ha tingut lloc aquest migdia a l’Edifici del Rellotge del Recinte de l’Escola Industrial de Barcelona. Prèviament, els tècnics assistents han rebut una formació sobre la mobilitat en bicicleta als municipis, impartida per experts en aquest àmbit. La jornada s’ha completat amb una xerrada a càrrec de Núria Parpal, membre de la secció de Planificació Ambiental Local, i amb el títol “En bici a la feina. Una iniciativa de la Diputació de Barcelona”.
L’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès farà servir aquestes dues bicicletes per als desplaçaments interns pel municipi que els tècnics requereixin.
Segons el regidor de Manteniment de l’espai públic i infraestructures, David Caminal, “aquest mandat treballem intensament per donar impuls a la mobilitat sostenible i millorar així el servei tant als polígons com a la ciutadania. D’aquesta manera, i amb actes com el d’avui, s’augmenta progressivament la flota municipal actual, de manera que donem resposta a les necessitats existents”.
Recordem que l’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès està especialment sensibilitzat amb la mobilitat sostenible. De fet, ha estat promotor del projecte SQ Smart PAE, treballat en col·laboració públic-privada amb Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya i el Centre Tecnològic Eurecat, posant en marxa una acció innovadora: dotar els polígons d’activitat econòmica d’una modalitat de transport sostenible que permet el desplaçament de les persones treballadores entre l’estació i les empreses dels polígons, en bicicleta elèctrica. Aquest mitjà ha permès millorar i reduir el temps de desplaçament i contribuir a l’acceptació de l’ús de la bicicleta elèctrica com a mode energèticament eficient en distàncies curtes.
Cal remarcar que l’Ajuntament també col·labora amb el projecte “Green Charge”, que lidera Eurecat i que consisteix a aplicar tecnologia a aquestes bicicletes que s’utilitzen per a la mobilitat dels polígons.