Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Seguretat Ciutadana

Sant Quirze del Vallès disposarà d’una eina tecnològica que permet detectar vehicles d’interès policial i dóna informació sobre els fluxos de circulació

La instal·lació de càmeres ha començat avui als principals accessos i als polígons industrials del municipi


Sant Quirze del Vallès disposarà d’una eina tecnològica que permet detectar vehicles d’interès policial i dóna informació sobre els fluxos de circulació

Avui han començat les obres d’instal·lació d’un sistema de càmeres de vídeo vigilància amb reconeixement de matrícules connectades en xarxa i integrades al sistema de la Policia Local, als principals accessos del municipi i als polígons industrials. L’objectiu d’aquesta infraestructura tecnològica és fer un seguiment a temps real de les entrades i sortides dels vehicles del municipi i disposar d’un sistema d’avisos que permeti detectar aquells vehicles que resultin d’interès policial només en casos o situació en què s’ha comès un delicte a la zona afectada. Aquests equipaments permeten una resposta policial immediata en la localització de vehicles en recerca.
Es tracta d’un projecte tecnològic que situa Sant Quirze del Vallès al capdavant de Catalunya, doncs és el primer municipi que implanta de manera global aquest sistema.  
Així mateix, el sistema facilita la creació del que s’anomena “mapes de calor”, és a dir, dades sobre els fluxos de trànsit, la tipologia de vehicles que es mouen pel municipi, la seva procedència i el detall dels punts amb més dificultats respecte la mobilitat.
Segons ha manifestat l’alcaldessa, Elisabeth Oliveras “aquest sistema ha de contribuir a fer de Sant Quirze un municipi més segur i ha de permetre valorar múltiples aspectes de la seguretat ciutadana i la mobilitat. L’objectiu és treballar de manera proactiva en la millora de la seguretat al poble, a més d’esdevenir un element regulador del trànsit i un instrument de caràcter dissuasiu. No es tracta d’obtenir informació sobre qui entra o surt, sinó de garantir la seguretat en casos de delictes, tant al nucli urbà com als polígons.” De fet,  segons el tinent d’Alcaldia d’Hisenda Pública i Economia Local i regidor de Promoció Econòmica, Àlex Brossa, “aquesta actuació no només dóna resposta a la ciutadania sinó també a l’Associació d’Empresaris i Propietaris dels polígons industrials de Sant Quirze del Vallès, amb qui ens reunim periòdicament i que ens manifesten el seu interès a augmentar la seguretat a les zones industrials”.

Les càmeres de vídeo vigilància s’instal·laran ens els principals accessos del municipi, tant del nucli urbà com de Les Fonts, i als polígons de Can Casablanques, Can Feu, Can Torres-Can Llobet i Can Canals.
El sistema permet la lectura de matrícules i gestió d’avisos, complementat per un sistema de telecomunicacions per connectar-les en xarxa. També incorpora una infraestructura informàtica per gestionar aquestes informacions.
Es preveu que el sistema entri en funcionament a finals del mes de febrer, donat que la instal·lació només s’allargarà unes setmanes.

El projecte d’instal·lació de càmeres compta amb un pressupost de 262.356,62 € IVA inclòs i la part referent als polígons s’emmarca en el projecte “SQV: Polígons actius 2018-2020”, subvencionat per la Diputació de Barcelona. El cost total d’aquest darrer projecte és de 625.068,08 euros, i la subvenció respon a 531.307,80 euros. En aquest marc s’han gestionat diverses accions destinades a la millora integral dels polígons, com la millora de voreres, senyalització i accessibilitat.