Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Empresa, establiments i activitats

Sant Quirze participa en el projecte “Tasta i Testeja Tecnologia”

L'objectiu és impulsar la vocació tecnològica i científica de l'alumnat de secundària


Sant Quirze participa en el projecte “Tasta i Testeja Tecnologia”

Avui es dona el tret de sortida al projecte “Tasta i Testeja Tecnologia” (3Ts) impulsat per les àrees de Promoció Econòmica dels Ajuntaments de Sant Quirze del Vallès, Barberà del Vallès i Sabadell. Una iniciativa que té per objectiu fomentar la vocació científica, tecnològica, d’enginyeria, d’art i matemàtica de l’alumnat de secundària, i donar una resposta futura a la creixent demanda laboral del sector tecnològic de l’àrea del Vallès.

El projecte compta amb professorat de secundària, que rebrà formació tècnica per part de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i el Centre de Visió per Computador (CVC), ajudant a definir les activitats que treballarà l’alumnat a les aules. Els estudiants seran de quart de la ESO, uns 80 en total, de tres instituts: l’Institut Salas i Xandri, de Sant Quirze del Vallès, l’Institut Pau Vila de Sabadell i l’Institut Bitàcola de Barberà del Vallès. 
L’alumnat treballarà continguts relacionats amb el currículum de secundària: programació i robòtica, matemàtiques i estadística, així com una introducció a la Intel·ligència Artificial i la visió per computador. En aquest sentit, al mes de maig, l’alumnat posarà en pràctica els coneixements amb l’ús de cotxes robòtics de muntatge propi, anomenats jetson bots. L’activitat tindrà lloc en un circuit a Sant Quirze del Vallès, i consistirà en crear una filera el més llarg possible entre tots els cotxes participants.
Aquest foment de les vocacions científiques i tecnològiques, des de l’àmbit de secundària, amb especial èmfasi en les noies, busca impulsar la participació de les generacions futures en l’àmbit tecnològic. A més a més, el projecte pretén donar a conèixer la recerca i l’educació universitària disponible a Catalunya en l’àmbit de l’enginyeria i les ciències de la computació. D’aquesta manera, es busca donar resposta a la creixent demanda laboral en el sector TIC i poder nodrir les empreses innovadores de l’àrea del Vallès que aposten per les noves tecnologies, essent el projecte una eina perfecta per la visibilització d’aquestes entitats empresarials.
El projecte 3Ts, que compta amb finançament de la Diputació de Barcelona, dins de la línia de Projectes singulars de dinamització del teixit productiu del catàleg de serveis 2019,  es presentarà demà al Centre de Visió per Computador de la UAB, davant de la comunitat educativa que participa en la iniciativa.

Més informació: www.3ts.cat