Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Medi Ambient

Comencen les tasques post-temporal Glòria

Aquests dies s'estan retirant pins que resulten perillosos per a la seguretat ciutadana


Comencen les tasques post-temporal Glòria

L’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès ha iniciat les tasques de retirada d’arbres després del temporal Glòria de la setmana passada. Malgrat la neteja general i les emergències es van resoldre amb la màxima celeritat i els equips es van coordinar amb eficiència, aquests dies s’estan duent a terme actuacions en la línia de retirada d’arbres que, en cas d’una forta ventada o un temporal similar, podrien posar en perill la ciutadania.

Així doncs, aquest matí s’han començat a retirar els pins caiguts o torts del bosquet d’Arrahona. També s’actuarà a la zona de davant del poliesportiu. En aquest punt s’hauran de retirar tots els pins existents pel perill que suposen per a la població. Un altre dels punts en què es retiraran exemplars de pins és al bosquet de la petanca, igual que al carrer Segarra on hi ha quatre arbres en mal estat, i al carrer de Bages, on un total de deu arbres seran retirats. 
Cal remarcar que els pins que es retiren són de gran envergadura, i que per tant, es separen per parts, per aprofitar-los de nou. Així, les branques mitjanes es deixen a la zona afectada perquè el veïnat les pugui reutilitzar com a llenya; les petites es trituren perquè serveixen com a base d’adob en aquestes mateixes zones verdes i, finalment, les branques grans o troncs són reaprofitats per una empresa forestal que els dóna un ús industrial com a biomassa. 
Paral·lelament, l’Ajuntament està estudiant la possibilitat de replantar les zones afectades amb espècies que tinguin un arrelament més adequat, de manera que en situacions de fortes ventades no posin en perill la ciutadania.