Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Habitatge

L’Oficina Local d’Habitatge informa sobre una nova línia d’ajuts per a préstecs a comunitats de propietaris

Els ajuts, convocats per l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, s’orienten a la rehabilitació d’edificis residencials


L’Oficina Local d’Habitatge informa sobre una nova línia d’ajuts per a préstecs a comunitats de propietaris

 L’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès, a través de l’Oficina Local d’Habitatge, informa aquests dies sobre ajuts en forma de préstecs a comunitats de propietaris per al finançament d’obres de rehabilitació d’edificis d’habitatges. Des de l’Oficina Local d’Habitatge de Sant Quirze es dóna informació, tan presencialment com en línia, sobre aquests ajuts que l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, juntament amb l’Institut Català de Finances ofereix. L’import total d’aquests ajudes és de 10 milions d’euros.

Qui pot sol·licitar els ajuts en forma de préstecs?
Poden ser-ne beneficiàries les comunitats de propietaris i propietàries solvents amb un índex de morositat igual o inferior al 5%. Alguns dels requisits són: que els edificis siguin residencials, que el 50% dels habitatges siguin domicili habitual i permanent i que les obres no hagin començat o bé que no hagin finalitzat; és a dir, queden excloses les obres que hagin acabat.
L’import mínim de finançament del préstec és de 30.000 euros per comunitat i amb un màxim de 20.000 euros per habitatge, el tipus d’interès del préstec serà del 2% fix.
 
Cal remarcar també que, prèviament a la sol·licitud del préstec, els edificis han de disposar obligatòriament de l’informe de la inspecció tècnica de l’edifici (ITE) i dels certificat d’eficiència energètica (CEE)
Les actuacions que permeten accedir als préstecs són obres de conservació i rehabilitació com per exemple cobertes, terrats, façanes, patis i mitgeres, millores en l’eficiència i la sostenibilitat de l’edifici i en l’accessibilitat.
Les sol·licituds s’han de presentar i formalitzar telemàticament al web de l’Institut Català de Finances
 
Des de l’Oficina Local d’Habitatge de Sant Quirze del Vallès (avinguda de Pau Casals, 72-82, baixos) s’atendran les consultes relacionades amb aquesta línia d’ajuts, en el següent horari: de dilluns a divendres de 12  a 14  hores.