Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

El Ple aprova el Procés Participatiu del barri de Les Fonts

Durant la sessió ordinària d’ahir, també es va aprovar la creació de la Mesa relacionada amb aquest procés


El Ple aprova el Procés Participatiu del barri de Les Fonts

El ple ordinari celebrat ahir va aprovar el Procés Participatiu del barri de Les Fonts, en relació a l’expedient d’inici dels treballs i estudis que han de donar lloc als documents i els procediments necessaris per al procés de segregació del barri. El Ple va aprovar obrir un procés de participació institucional, tècnic i ciutadà creant diverses comissions. D’una banda, existirà la comissió que ja va aprovar el Ple del 30 de desembre: un espai polític integrat per l’Alcaldessa i l’Alcalde d’ambdós municipis; i una bilateral tècnica on a més dels alcaldes o regidors i regidores i hi haurà Secretaria i Intervenció, personal municipal i responsables dels àmbits competents. També es donarà continuïtat a la Comissió Intermunicipal de Les Fonts i es crearà una comissió política. Aquesta darrera serà un espai de debat dels grups municipals del ple que es reunirà mensualment abans del ple de cada mes per poder explicar l’evolució dels treballs conjunts amb l’Ajuntament de Terrassa.

 
També es va aprovar la implantació d’una oficina de consulta a la ciutadania mentre duri el conjunt del procés; treballar una comunicació institucional per canals habituals i extraordinaris, si s’escau, al conjunt del veïnat del municipi; crear trobades ciutadanes des d’on es donarà resposta de forma genèrica i sectorial als diversos punts del programa de participació; i fer trobades de seguiment del procés amb les diferents entitats i associacions del barri de les Fonts.
 
Finalment, aquest punt també contemplava l’aprovació de la creació de la Mesa del Procés de les Fonts amb l’objectiu d’integrar la participació de la ciutadania i de les associacions del poble en els assumptes municipals que tinguin a veure amb el procés endegat en el plenari. La Mesa estarà formada per membres permanents: la presidenta, que serà l’Alcaldessa o un membre de l’equip de govern en qui delegui; els sots president/a, que serà la tinent d’Alcaldessa de Serveis Centrals i Recursos Humans; vocals i un treballador/a municipal. Els membres no permanents, amb veu i sense vot, podran assistir sempre que es consideri d’interès per la seva finalitat, capacitat o nivell professional. També hi seran presents responsables polítics o tècnics d’altres àmbits o àrees municipals. 
 
Aquests dos punts es van aprovar amb el suport de Junts per Sant Quirze-ERC-AM. Els grups de Sant Quirze en Comú, Junts per Catalunya, PSC i Ciutadans van votar en contra.
 
Investidura de la nova regidora Gemma Gelabert
El ple d’ahir va investir la nova regidora Gemma Gelabert, de Junts per Sant Quirze, després que Roser Costa deixés el càrrec per motius personals. Gelabert va prendre possessió del càrrec afirmant que inicia aquesta nova etapa amb molta il·lusió i empenta.
 
Permisos i llicències
El ple va aprovar per unanimitat ahir diversos permisos i llicències relacionades amb el personal al servei de l’Ajuntament. Es tracta dels punts acordats en la Mesa General de Negociació del passat 3 de desembre i que fan relació al permís per assumptes particulars, entre ells el permís de paternitat que al 2020 serà de dotze setmanes, i al 2021 de setze setmanes, tal i com estableix la llei. També es van aprovar els acords en relació a les reduccions de jornada i excedències.
 
Mocions
 
Moció presentada per Junts-ERC-AM, per la derogació de la LRSAL (Llei de racionalització i sostenibilitat de l’administració local). La moció es va consensuar amb Sant Quirze en Comú, Junts per Catalunya i el PSC. Van votar a favor Sant Quirze en Comú, Junts per Catalunya i PSC. Ciutadans va votar en contra.
Moció presentada per Junts-ERC-AM i consensuada en Junta de Portaveus, de rebuig a la resolució de la Junta Electoral Central respecte el M.H. President de la Generalitat Quim Torra i l’eurodiputat Oriol Junqueras. Aprovada amb el suport de Junts-ERC-AM, Junts per Catalunya, Sant Quirze en Comú. En contra: PSC i Ciutadans.
 
La moció presentada pel PSC de rebuig a la supressió dels jutjats de violència contra la dona, es va substituir per una Declaració Institucional de la Diputació de Barcelona.
 
Moció presentada pel PSC-CP, en defensa de la concertació territorial i de l’ocupació. Aprovada per majoria simple amb els vots a favor de Junts per Catalunya, Sant Quirze en Comú i PSC. Abstencions: Junt per Sant Quirze-ERC i Ciutadans.
 
Moció presentada per Ciutadans, en apoyo a los órganos constitucionales y para instar al actual gobierno de España a no realitzar concesiones a los grupos independentistes. Vots a favor: Ciutadans. Vots en contra: Junts per Sant Quirze-ERC, Junts per Catalunya, PSC i Sant Quirze en Comú.
 
Podeu veure el ple íntegre, en aquest enllaç.