Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

Nova sessió del cicle "El Documental del mes" a la Patronal

Dijous 6 de febrer es projectarà el premiat documental "Chris, el suís", que explica la història d'un jove reporter assasinat en estranyes circumstàncies a la guerra dels Balcans


Nova sessió del cicle "El Documental del mes" a la Patronal

Aquest dijous 6 de febrer, a partir de les 19 hores, tindrà lloc una nova sessió del cicle “El Documental del Mes” a la Sala Josep Brossa de la Patronal. En aquesta ocasió es projectarà “Chris the Swiss”. Aquest documental ens situa en la guerra de Iugoslàvia, que quan va esclatar, joves de tota Europa hi van anar a lluitar, entre ells, un periodista suís anomenat Christian Wütenberg. A principis del gener de 1992 van trobar el seu cos sense vida prop de Vukovar (Croàcia) uniformat com un mercenari. De fet, unes setmanes abans en Chris s’havia convertit en membre del PIV (Primer Batalló de Voluntaris Internacionals), un grup paramilitar que s’encarregava de “netejar” la població sèrbia en les àrees frontereres.

La directora Anja Kofmel investiga el perquè de la seva mort i què va portar el seu cosí a la guerra, construint a poc a poc la seva pròpia visió sobre els últims mesos de vida d’en Chris. Aquest retrat dóna lloc a un món animat molt personal que ens recrea els últims dies d’un jove periodista que es va perdre en la foscor d’una guerra brutal, com si es tractés d’una mort anunciada.

L’assistència és lliure i gratuïta. Podeu reservar les vostres localitats a http://entrades.santquirzevalles.cat. Podeu consultar més informació sobre aquest documental al següent enllaç.