Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Medi Ambient

L’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès repartirà 2000 ampolles plegables per netejar l’orina dels animals

Totes les persones propietàries d’animals de companyia registrats al cens municipal podran recollir gratuïtament la seva ampolla a l'Oficina d'Atenció Ciutadana a partir de divendres


L’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès repartirà 2000 ampolles plegables per netejar l’orina dels animals

L’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès repartirà 2000 ampolles plegables destinades a la neteja de l'orina dels animals que passegen pel municipi. Aquesta iniciativa s’emmarca en la Festa dels Animals que tindrà lloc el proper 16 de febrer i que, arribant a la seva cinquena edició, continua treballant per fomentar la tinença responsable d’animals. 

L’ampolla plegable es lliurarà gratuïtament, a partir de demà divendres, a totes les persones propietàries d’animals que constin al cens municipal de l’Ajuntament. Per a obtenir-la, caldrà presentar a l’Oficina d’Atenció Ciutadana una carta que l’administració els farà arribar aquests propers dies als 629 propietaris/es d’animals censats vius que consten al registre local. Així mateix, i durant la Festa dels Animals, les persones que censin el seu animal a l’estand habilitat per l’Ajuntament, també podran aconseguir una ampolla gratuïtament. També la rebran els participants a la passejada que obrirà la Festa a les 10 del matí.
Les ampolles, rotulades amb el hashtag #jonoemmerdoSQV, s’han d’omplir amb aigua i, per a millorar encara més la neteja, s’hi poden afegir unes gotes de vinagre que ajuden a neutralitzar l’olor, aconseguint eliminar la molèstia i ajudant que l’animal no torni a fer pipi en el mateix lloc. 
Segons l’alcaldessa, “esperem que aquest acte esdevingui un pas més per tenir cura de l’entorn i aconseguir una bona convivència al carrer. Som coneixedors de les queixes sobre les deposicions o miccions a la via pública, i pensem que cal promocionar el civisme per ajudar a mantenir el nostre poble més net. A més, fomentem la importància d’identificar i censar el nostre animal, una eina fonamental per evitar pèrdues i combatre l’abandonament”.
La nova ordenança sobre tinença responsable d’animals es va aprovar el desembre de 2017 i estableix les obligacions de recollir els excrements i diluir l’orina amb aigua per evitar embrutar les voreres. Després d’un procés de desplegament de l’ordenança amb l’objectiu d’aconseguir l’acompliment de les accions que vetllen per l’entorn, el reglament també contempla com a infraccions sancionades amb multes no fer-ho. Les taxes i sancions per no complir la normativa poden arribar als 3.000 euros en el cas de les molt greus, com mantenir els animals en condicions higienicosanitàries no adequades.
L’ordenança també regula els nous espais d’esbarjo per a gossos: un total de cinc zones d’ús compartit amb persones que contribueixen a garantir el benestar animal.