Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Empresa, establiments i activitats

L’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès posa en marxa un programa per donar suport a les dones emprenedores

Es tracta d’un projecte de mentoria que la Regidoria de Promoció Econòmica ha treballat per ajudar les empreses liderades per dones a crear un pla d’acció i impulsar el seu creixement


L’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès posa en marxa un programa per donar suport a les dones emprenedores

L’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès ha posat en marxa el Programa Mentoring Emprenedoria i Dona (MED). Des del Servei d’Emprenedoria i Drets Civils s’ha treballat aquest projecte per acompanyar les dones emprenedores i empresàries i posar a la seva disposició les eines i la metodologia pròpies que impulsin i afavoreixin el creixement dels seus negocis.

El programa consisteix a realitzar una diagnosi inicial de les principals àrees de gestió del negoci. A continuació, es proposa un pla d’acció per dur a terme un full de ruta on s’acompanyarà la persona usuària a posar en marxa les accions derivades d’aquest pla, de manera pràctica i útil, i aconseguir així els objectius pactats. 
Aquest programa s’orienta a empreses liderades per dones, de manera que amb un pla estratègic de creixement s’aconsegueixi una bona evolució dels seus negocis en el marc d’una societat en què les empreses continuen sent liderades majoritàriament per homes. Les regidories tant de Promoció Econòmica com de Drets Civils han treballat conjuntament per fomentar la igualtat d’oportunitats també en l’àmbit empresarial. 
El programa MED neix fruit de les demandes de les dones participants en el Programa Dona un pas més, en relació a tenir més presència com a emprenedores i empresàries. De fet, el pas com a grup ja el van donar constituint l’Associació de Dones Emprenedores i Empresàries de Sant Quirze del Vallès al mes de març d’aquest any. Actualment, demanden suport en els seus projectes empresarials. En aquest sentit, i gràcies al MED, tindran l’oportunitat de reflexionar de forma estratègica per identificar les seves palanques de creixement; dissenyar un full de ruta; crear un pla que les permeti materialitzar els seus objectius i, finalment, créixer en facturació i beneficis.
Les dones que vulguin formar part d’aquest programa han de tenir el seu domicili fiscal a Sant Quirze del Vallès, tinguin local obert al públic o no, i han de portar almenys un any constituïdes. També han de ser usuàries del Servei d’Emprenedoria i haver participat en alguna acció del Projecte Emprendre en femení.
La sol·licitud de participació al Programa es podrà fer mitjançant un formulari al web municipal, a partir del 10 de febrer i fins al dia 20 del mateix mes. 
La selecció d’empreses participants es farà el dia 27 de febrer, mitjançant una entrevista que es realitzarà a les instal·lacions de Promoció Econòmica de l’Ajuntament. La darrera setmana de febrer es comunicarà a les empreses si han estat seleccionades.
L’Associació de Dones Emprenedores i Empresàries 
L’Associació de Dones Emprenedores i Empresàries de Sant Quirze del Vallès va néixer el maig de 2019 com un projecte real de dones que es defineixen “compromeses amb sí mateixes i amb el futur dels seus negocis, sense perdre de vista els valors, individuals i col·lectius, que totes tenim.” L’associació esdevé així un espai on intercanviar experiències i una plataforma per donar-se visibilitat i crear recursos per aprendre a créixer. 
Un total de 70 dones formen part de l’entitat, presidida per Beatriz Sánchez. Podeu contactar-hi mitjançant el correu: info@adeesantquirze.cat.