Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

El govern municipal fixa la mirada en la variant de la C-1413 com a eix per eliminar el trànsit de pas i millorar la qualitat urbana i ambiental

Tècnics de l’Ajuntament i el Departament de Territori i Sostenibilitat acorden les millores pels remats finals de l’obra de la C-58


El govern municipal fixa la mirada en la variant de la C-1413 com a eix per eliminar el trànsit de pas i millorar la qualitat urbana i ambiental

L’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès ha acordat amb els servei tècnics del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat algunes actuacions necessàries per millorar  les zones afectades per la finalització de les obres d’ampliació de carrils a l’autopista C-58. En el marc de la darrera reunió mantinguda entre l’Alcaldessa, Elisabeth Oliveras, tècnics de l’Ajuntament i els responsables tècnics de l’actuació, l’Ajuntament ha pogut concretar les properes actuacions.

D’una banda, es construirà una passera adaptada per a vianants i ciclistes entre l’avinguda d’Egara i la Mancomunitat, separada del pont actual, i que permeti la mobilitat a peu amb la màxima seguretat possible. Actualment aquests desplaçaments es fan en l’espai que deixa la barrera de protecció, posant en perill les persones que hi accedeixen.
Així mateix, l’Ajuntament ha reiterat i sol·licitat a la Direcció de Carreteres els estudis acústics de la zona afectada per l’ampliació de l’autopista C-58, de manera que es puguin adoptar mesures que permetin millorar les molèsties que pateix el veïnat de la zona.
 
Altrament, l’Ajuntament ha sol·licitat asfaltar i pintar l’avinguda d’Arrahona, des de la rotonda ubicada davant de la Policia Local fins a la connexió amb Sabadell, donat que la desviació del trànsit amb motiu de les obres ha malmès aquesta via tan transitada. En la mateixa línia, s’ha sol·licitat la finalització d’obra en punts com l’accés a Sabadell des del Poble Sec. Es tracta d’un pas inferior a l’autopista que ha quedat sense asfaltar i cal adaptar-lo. 
 
Finalment, entre les demandes acordades en la darrera reunió, hi ha la de la implantació de la hidrosembra dels talussos en diferents punts d’afectació de l’obra d’ampliació de l’autopista, perquè la sorra no envaeixi la carretera. 
 
L’alcaldessa, Elisabeth Oliveras s’ha mostrat satisfeta per l’acord de millores, esperant que es facin efectives el més aviat possible. Tanmateix ha volgut manifestar que “després de mesos i mesos d’obra que han afectat negativa i directament a Sant Quirze del Vallès, ara toca recordar-los el compromís per fer realitat una obra imprescindible per la millora de la qualitat urbana i ambiental al poble: la variant de la C-1413”. Per consegüent, ha volgut fer èmfasi en què “aquesta variant ha de permetre eliminar una gran quantitat de trànsit de pas que avui dia colpeja diàriament els nostres carrers i deixa al seu pas un efecte de contaminació considerable al municipi”.
 
Recordem que les obres de l’autopista han creat un tercer carril entre Terrassa i Sant Quirze del Vallès. Els treballs han consistit en l’eixamplament de la calçada per formar un tercer carril, que s’inicia poc després de l’accés de Terrassa est, fins enllaçar amb el que ja existeix, a l’alçada de l’enllaç de Sabadell centre. Aquest nou carril té 4,2 quilòmetres i ha costat 8,1 milions d’euros.
Les obres, però, no han acabat. Actualment es treballa en l’ampliació de carrils en el tram entre Sabadell i Terrassa en sentit Manresa i està previst que acabin el juliol d’aquest any.