Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Empresa, establiments i activitats

Sant Quirze acull el primer centre d’innovació robòtica col·laboratiu de l’empresa ABB a Europa

L’Alcaldessa, junt amb les regidores i els regidors del Consistori, van visitar ahir el nou espai tecnològic de l’empresa ABB, situada al polígon industrial Sud-Oest


Sant Quirze acull el primer centre d’innovació robòtica col·laboratiu de l’empresa ABB a Europa

Una representació institucional de l’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès, encapçalada per l’alcaldessa Elisabeth Oliveras, va visitar ahir el Centre d’Innovació per a Clients (CIC) de l’empresa ABB, ubicada al municipi. El director del CIC, David Español, va dirigir la visita a les noves instal·lacions de l’empresa, i va explicar detalladament el model d’innovació tecnològica i els objectius del nou espai.

La comitiva, que també va comptar amb l’assistència del president de l’Associació d’Empresaris i Propietaris de Polígons de Sant Quirze, Leo Torrecilla, va visitar, en primer lloc, el showroom on es poden veure diferents prototips de robots en funcionament. A continuació, la visita es va traslladar a la nau de 1200m2 que acull el nou centre tecnològic.
El Customer Innovation Center és el primer centre d’innovació robòtica col·laboratiu d’ABB a Europa. Es tracta d’un espai dissenyat per facilitar la innovació, el desenvolupament de noves tecnologies i la creació d’aplicacions digitals industrials junt amb els clients, socis de la indústria i del món acadèmic i institucions. L’espai compta amb l’equip de Robotics Digital Accelerator d’ABB, que utilitza robots col·laboratius, realitat augmentada i tecnologies de 3D per desenvolupar noves aplicacions digitals en col·laboració amb els socis. Tanmateix, el CIC acull un auditori en forma de cúpula, amb un sistema de visió de 360º perquè enginyers i dissenyadors puguin treballar en versions de realitat augmentada de les tecnologies en què treballen.
 
Durant la visita, l’Alcaldessa va destacar l’oportunitat que suposa la proximitat del nou CIC per a les petites i mitjanes empreses de la comarca, sobretot per a aquelles que es troben en procés de desenvolupament i transformació digital. També, va remarcar que el nou centre és un pol d’atracció pel talent local, donada l’aposta que l’empresa fa per accelerar el transvasament de coneixement del món universitari a l’industrial, i viceversa.