Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Medi Ambient

Tot preparat per la V Festa dels Animals

Una trentena d’entitats participen diumenge en aquesta iniciativa per sensibilitzar sobre la tinença responsable d’animals


Tot preparat per la V Festa dels Animals

Sant Quirze es prepara per celebrar diumenge la cinquena edició de la Festa dels Animals. Gairebé una trentena d’entitats, entre locals, comarcals i amb representació a tot el país, participen en aquesta iniciativa, ja molt consolidada al municipi. L’Ajuntament organitza aquest esdeveniment amb l’objectiu de sensibilitzar la ciutadania sobre la tinença responsable d’animals de companyia.

Els exteriors del centre cívic Can Feliu acolliran les diverses activitats programades, així com els estands de totes les entitats. Una oportunitat única per conèixer la tasca que desenvolupen aquestes associacions animalistes, que aprofiten l’ocasió per donar-se a conèixer; i alhora informar-se sobre els beneficis de censar i xipar els animals de companyia.
 
Passejada de gossos
A les 10 del matí i des del camí de la riera de Can Poncic les persones que vulguin poden participar en una passejada amb gossos pels voltants del poble. Des d’aquell punt es descobriran racons i camins amb altres propietaris/es d’animals de companyia, guiats per l’entitat iCanWalk i personal de referència. Les persones participants rebran un obsequi i podran passejar en un sorteig de bosses de pinso.
El recorregut finalitzarà a les 11 hores als exteriors de Can Feliu, on podran gaudir d’un esmorzar i xocolatada per recuperar forces.
 
La programació
Una xerrada/exhibició sobre educació canina, habilitats i projectes bidireccionals d’acció social, a càrrec de l’Associació “Al Perro Verde”, a l’escenari central. A continuació, IDDT Assistance Dogs i l’escola de prevenció i seguretat integral de la UAB faran una exhibició sobre “Detecció de substàncies i gossos d’assistència”.
L’entitat Territori Caní participa enguany per primera vegada amb la xerrada “La importància de l’alimentació natural per a gossos, gats o fures” al vestíbul de la Masia. 
Seguidament, la Lliga Protectora d’Animals de Sabadell farà una desfilada de gossos en adopció. Els seus integrants explicaran les característiques de cada un dels animals, que passaran per l’escenari, tot esperant una família. Ho faran també els gossos d’Arca Barberà i Alara Exotic.

Activitats infantils
Els infants també trobaran el seu espai a la Festa. Sant Quirze Vallès Natura organitza durant tot el matí un taller infantil. En la mateixa línia, l’entitat ARCA de Barberà del Vallès oferirà una activitat de pintacares, amb un donatiu de 2 euros.
Una altra de les entitats que se centra en les propostes per als més petits és Abacan Benestar Animal: farà tatoos d’animals als infants!
Finalment, també durant tot el matí, l’Ajuntament organitza un taller de titelles de granja.
 
Aconsegueix el teu bidó
L’Ajuntament està repartint aquests dies uns nous bidons per a diluir l’orina dels animals. Es tracta d’un nou suport que permet transportar aigua de manera còmoda, i que es pot utilitzar en els passejos amb els animals. Les persones que tenen el seu gos censat poden recollir-lo ja a l’Ajuntament o durant la Festa de diumenge. Aquelles que el mateix diumenge s’interessin per censar el seu animal de companyia, també rebran un bidó gratuïtament.
 
Xipa el teu animal de companyia
Els centres veterinaris: Nouclínic Veterinaris, Centre Veterinari El Mussol i Vet’s Sant Quirze participen en aquesta festa amb una campanya per xipar els animals de companyia a un preu especial. Des d’ara i fins al 16 de març les persones que posin el xip al seu gos/a o podran fer a un preu especial de 40 euros.
 
Trobareu el programa detallat en el pdf relacionat en aquesta notícia.