Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Medi Ambient

Comença la retirada dels pins de davant del poliesportiu municipal pel risc de caiguda

Les darreres tempestes de gener van deixar la zona en una situació d'inestabilitat


Comença la retirada dels pins de davant del poliesportiu municipal pel risc de caiguda

Després de les tempestes de pluja i vent viscudes les darreres setmanes, els serveis tècnics municipals han valorat retirar quaranta pins del bosquet de davant del poliesportiu municipal, al carrer Priorat. L’actuació es duu a terme per prevenir el risc de caiguda dels arbres en cas de nous episodis meteorològics. De fet, en diverses ocasions, després d’una tempesta, s’ha hagut de tallar el pas per aquesta zona d’accés al poliesportiu per la perillositat que comportava la inestabilitat dels pins.

Els treballs de retirada han començat avui i s’executaran durant tota la setmana, fins al divendres 21 de febrer.

L’Ajuntament ja va actuar de forma urgent amb les tasques de retirada d’arbres caiguts o malmesos pel temporal Glòria, que suposaven un perill imminent per a la ciutadania.

Els pins que es retiren són de gran envergadura, i que per tant, es separen per parts, per aprofitar-los de nou. Així, les branques mitjanes es deixen a la zona afectada perquè el veïnat les pugui reutilitzar com a llenya; les petites es trituren perquè serveixen com a base d’adob en aquestes mateixes zones verdes i, finalment, les branques grans o troncs són reaprofitats per una empresa forestal que els dóna un ús industrial com a biomassa. 

Paral·lelament, l’Ajuntament està estudiant la possibilitat de replantar les zones afectades amb espècies que tinguin un arrelament més adequat, de manera que en situacions de fortes ventades no posin en perill la ciutadania. 

Així mateix, l’Ajuntament ha fet arribar al Consell Comarcal del Vallès Occidental una valoració dels danys que va ocasionar al municipi la borrasca Glòria, en previsió d’una línia extraordinària d’ajuts del Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya.