Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Medi Ambient

Centenars de persones es van acostar diumenge a Can Feliu per gaudir de la Festa dels Animals

L’Ajuntament va censar gairebé una vintena d’animals i molts gossos van trobar una segona oportunitat amb noves famílies


Centenars de persones es van acostar diumenge a Can Feliu per gaudir de la Festa dels Animals

Els exteriors de Can Feliu es van omplir diumenge de persones que van voler gaudir de la Festa dels Animals. La celebració, que enguany ha arribat a la seva cinquena edició, ja ha esdevingut un acte consolidat al municipi i un esdeveniment animalista de referència. 

El matí va començar amb una passejada des de Can Poncic, en la qual van participar més de 100 propietaris/es de gossos. Una activitat que donava la benvinguda a la festa i acabava a Can Feliu, on s’hi trobaven la trentena d’entitats participants amb els seus estands. De fet, tan lligues protectores com associacions de propietaris de gossos i altres entitats relacionades, van ser les conductores de tallers, exhibicions de detecció de substàncies, ensinistrament caní, formació sobre alimentació, etc. En aquest sentit, les persones que es van acostar a la festa van tenir l’oportunitat de rebre assessorament personalitzat respecte els seus gossos o animals de companyia i conèixer aspectes tan rellevants com la importància d'una alimentació natural.
Un altre dels punts destacats de la jornada va ser el cens d’animals de companyia. Des de l’estand de l’Ajuntament es van censar 18 gossos nous, i gairebé una cinquantena de persones van acostar-se a recollir el nou bidó per diluir l’orina, acció obligatòria establerta per la nova ordenança sobre tinença responsable d’animals. El personal tècnic de l’estand també va poder informar sobre la mateixa, i resoldre més d’una trentena de dubtes relacionats amb aquest àmbit. 
Recordem que les persones que censin el seu animal a l’Ajuntament podran rebre aquest nou bidó, amb el hashtag #jonoemmerdoSQV. 
Diverses lligues protectores d’animals, així com protectores que funcionen amb famílies d’acollida van donar a conèixer els animals en adopció de què disposen. Alguns, especialment cadells, ja van sortir diumenge amb una famíla. Altres, estan en tràmits per poder gestionar-ho.
La festa també va comptar amb activitats infantils i tallers, amb una àmplia acollida. 
Podeu veure les fotografies de la passejada aquí, i de la festa amb els estands i activitats, en aquest enllaç.