Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Igualtat Dona-Home

Mostra Internacional de Films de Dones: Cinephilas

Avui tindrà lloc la segona sessió d'aquest festival que potencia el paper de les dones en el sector audiovisual


Mostra Internacional de Films de Dones: Cinephilas

Avui dijous 20 de febrer tindrà lloc una nova sessió de la Mostra Internacional de Films de Dones, a Sant Quirze del Vallès. La sala Josep Brossa acollirà a les 19 hores la projecció de “Las Cinephilas”, un documental que fixa la seva atenció en les experiències cinèfiles de tres jubilades de Buenos Aires, Madrid i Montevideo que, amb la seva passió, desmunten l’estereotip d’una vellesa passiva i indiferent al món de la cultura i el cinema.

La sessió d'avui és la segona d’aquesta Mostra, que es va estrenar el passat 23 de gener amb “Primeres Sol·lituds”, dirigida per Claire Simon i centrada en la vida d’adolescents als suburbis de París. 
 
La Mostra Internacional de Films de Dones és un festival que va començar la seva trajectòria a Barcelona el juny de 1993. Sant Quirze s’hi ha sumat aquest any amb una projecció mensual estable, malgrat que en edicions anteriors s’havien fet projeccions puntuals. L’objectiu de la Mostra és la promoció del cinema dirigit per dones, visibilitzant la cultura audiovisual femenina i projectant filmografies de directores d’arreu del món, evidenciant d’aquesta manera la importància de la contribució de les dones en el desenvolupament de la creació audiovisual.
La Mostra ha esdevingut així un espai cultural estable i una plataforma d’exhibició alternativa cada vegada més compromesa amb el debat sobre els processos creatius.
Aquest certament ha permès també la creació d’altres programes, com el “Coneguda (també) a casa”, gràcies al qual es projecten al municipi els de films de la Mostra de directores catalanes, de manera anual.
 
La darrera sessió de la Mostra d’enguany tindrà lloc el 19 de març, amb “París era una dona”, d’Andrea Weiss i Greta Schiller. Des de Gran Bretanya arriba la reconstrucció documental de la comunitat creativa de dones al París de principis del segle XX. La projecció comptarà amb la presentació d’una persona de l’equip de la Mostra Internacional de Films de Dones de Barcelona