Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Medi Ambient

L’Ajuntament bonificarà les persones que s'autogestonin la brossa orgànica mitjançant compostadors

Encara es poden sol·licitar compostadors cedits per un període de quatre anys


L’Ajuntament bonificarà les persones que s'autogestonin la brossa orgànica mitjançant compostadors

Les persones que s’autogestionin la brossa orgànica per mitjà de compostadors poden sol·licitar una bonificació en la taxa de recollida de residus. Fins al 31 de març es poden presentar les sol·licituds si es vol que l’aplicació sigui en l’any en curs. El canal per fer-ho és presencialment, i en línia amb el certificat digital o servei VÀLid. Trobareu més detalls, en aquest enllaç.
Les persones que ho sol·licitin gaudiran d’una bonificació del 20% de la quota tributària de la taxa, sempre i quan acreditin que, durant l’exercici anterior, han autogestionat mitjançant compostadors la brossa orgànica generada als habitatges que utilitzen o ocupen, en condicions que no ocasionin cap molèstia als veïns ni problemes higiènics de cap mena.
Els o les contribuents que sol·licitin la bonificació poden ser objecte d’un control periòdic mitjançant visites dels serveis tècnics municipals per comprovar que es gestioni correctament el procés de compostatge casolà:
•    Manteniment del procés actiu, essent necessària una aportació de brossa orgànica constant.
•    Volum mínim de material d’1 m3.
•    Dur a terme el procediment en condicions higièniques.
•    No provocar molèsties als veïns
 

Sol·licita el teu compostador
Recordem que encara podeu sol·licitar un compostador a l’Ajuntament, per un període de quatre anys. L’Ajuntament disposa de 300 compostadors i ja ha cedit un total de 66 des que es va posar en marxa aquesta iniciativa.
Les sol·licituds es poden tramitar de manera presencial a les oficines d’atenció ciutadana, o bé en línia mitjançant certificat digital o amb el sistema del servei Vàlid. Trobareu més informació aquí.
 

Què és el compostatge?
El compostatge és un procés de transformació de la matèria orgànica per obtenir compost, un adob natural. Aquesta transformació es porta a terme en qualsevol casa mitjançant un compostador, sense cap tipus de mecanisme, cap motor ni cap despesa de manteniment.
Les escombraries diàries que es generen a les llars contenen un 40% de matèria orgànica, que pot ser reciclada i retornada a la terra en forma d'humus per a les plantes i cultius. De cada 100kg de brossa orgànica s'obtenen 30 kg de compost.
D'aquesta manera es contribueix a la reducció de les escombraries que es porten als abocadors o a les plantes de valorització. Al mateix temps s'aconsegueix reduir el consum d'adobs químics.