Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Esports

El Futbol Club Sant Quirze xiula contra la LGTBIfòbia

L’entitat es suma a la lluita per la llibertat d’expressió, identitat i orientacions no normatives en el món de l’esport


El Futbol Club Sant Quirze xiula contra la LGTBIfòbia

El Futbol Club Sant Quirze s’ha adherit al manifest “Xiulem fora de joc a la LGTBIfòbia”, en el marc d’un acte dimecres passat on hi van participar clubs i entitats d’arreu. El Consell Comarcal del Vallès Occidental i la Federació Catalana de Futbol van organitzar aquest acte reivindicatiu a la seu de la federació, al complex esportiu Olímpia de Sabadell i coincidint amb el dia Internacional contra l’Homofòbia al Futbol (19 de febrer). 

Els directius del club santquirzenc, Enric Girbau i Jerónimo Pérez, van assistir a la trobada, en representació de l’entitat.
El manifest afirma que “per als homes, transgredir aquests límits de la feminitat i la masculinitat no és tan fàcil al món del futbol. Les persones amb orientacions, identitats i expressions no normatives que juguen al futbol, no són lliures d’expressar-se, i els més castigats han estat, i encara ho són, els homes i els nens del col·lectiu LGTBI”. 
En aquest sentit, el text reivindica que “el món del futbol necessita canviar. El masclisme que es viu als camps afecta a homes no cisheterosexuals, a dones i a infants, però també són habituals els comentaris racistes, aquests comportaments s’han d’eradicar de soca-rel. És necessari fomentar espais esportius de respecte i conscienciació envers la diferència i la diversitat”.
Finalment, el manifest expressa la voluntat del Consell Comarcal de donar suport a les entitats que treballin el valor col·lectiu.