Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Educació

Més de 400 alumnes d'escoles del municipi participen a l'edició d'Educassa

L'escola Onze de Setembre rep els reconeixements del concurs de dibuix que fomenta els valors mediambientals


Més de 400 alumnes d'escoles del municipi participen a l'edició d'Educassa

La sala Josep Brossa de la Patronal va acollir ahir l’acte de lliurament de premis del concurs de dibuix que anualment organitza la companyia d’aigües de Sabadell CASSA. Es tracta de la 17a edició del certamen que premia les millors obres sobre l’aigua i el medi ambient presentades pels estudiants del municipi. Daniela Lupión, de l’escola Onze de Setembre, va rebre una bicicleta com a primer premi, de la mà del gerent de Concessions de CASSA, Josep Maria Manyola, i del regidor de Manteniment de l’Espai Públic i Infrestructures, David Caminal. Les dues autoritats també van lliurar el segon premi, per a l’alumna de l’Onze de Setembre també, Leire Valverde. Finalment, tres accèssits:  Carla López, Paula Font i Marta Navarro, de l’Onze de Setembre , i un premi per a la mateixa escola, en forma de val per comprar material escolar. Tots els finalistes també van rebre un detall sorpresa.

 
El concurs s’emmarca en el programa educatiu EDUCASSA. Es tracta d’una de les iniciatives de conscienciació mediambiental més arrelades. De fet, el dibuix posa el punt i final a l’activitat “El recorregut de l’aigua: des del lavabo fins al Riu”, que la companyia ofereix als i les estudiants d’entre 10 i 14 anys. En aquesta activitat, que es porta a terme a l’EDAR del Riu Ripoll, l’alumnat coneix el procés de depuració de les aigües i fan una simulació del procés a petita escala en el Laboratori d’EDUCASSA.
 
Aquest curs escolar el jurat del Concurs de Dibuix ha estat format per Montserrat Senserrich, ceramista i pintora de l’Acadèmia de Belles Arts; Engràcia Torrella, directora del Museu d’Art de Sabadell; Chari Muñoz, pintora; i Marc Sabater, periodista especialitzat en cultura.
El curs 2019-2020 ha comptat amb la participació de les escoles El Turonet, Lola Anglada, Onze de Setembre, Purificació Salas, Taula Rodona i Lola Anglada.