Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ocupació

Alumnat del Programa de Formació i Inserció Laboral visita el centre Nodus Tech Space

Aquesta formació permet el jovent incorporar-se al sistema educatiu i accedir al mercat de treball amb millors possibilitats


Alumnat del Programa de Formació i Inserció Laboral visita el centre Nodus Tech Space

L’alumnat del Programa de Formació i Inserció Laboral (PFI) de l’Escola d’Adults Municipal va visitar el passat divendres el Nodus Tech Space. Es tracta d’una Unitat de Transferència tecnològica on els alumnes van coneixer els reptes de la indústria 4.0 des de l’experimentació i el tasteig mitjançant la realitat virtual i augmentada. 

Aquesta visita forma part del mòdul formatiu d’introducció al món laboral impartit per la regidoria de Promoció Econòmica de l’Ajuntament i inclòs dins del PFI, orientat a joves entre 16 i 21 anys que no tenen l’ESO. La finalitat d'aquest programa és doble. D’una banda, proporciona a aquests joves la possibilitat d'incorporar-se de nou al sistema educatiu per continuar estudis de formació professional. De l’altra, el programa proporciona l'aprenentatge competencial imprescindible per accedir al mercat de treball amb millors possibilitats. De fet, una de les dades a destacar d’aquest tipus de curs és l’alt nivell d’inserció laboral dels seus participants. 
Aquest programa de formació i inserció està especialitzat en l’àmbit de muntatge i manteniment d’equips i sistemes informàtics. D’aquesta manera, els i les alumnes comencen a adquirir tots els coneixements i destreses per poder muntar i mantenir equips informàtics i xarxes bàsiques.  Amb aquests coneixements l’alumnat participa en les pràctiques en empreses del teixit empresarial municipal incloses al programa que proporcionen el coneixement pràctic necessari i permeten un contacte amb el sector professional i laboral.
La superació satisfactòria del programa, a banda de l’esmentada certificació acadèmica i d’un títol professional bàsic, permet afrontar amb més seguretat la prova d’accés a Cicles Formatius de Grau Mitjà així com la formació en la mateixa escola d’adults per a obtenir el títol de l’ESO.