Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Igualtat Dona-Home

8 de març, Dia Internacional de les Dones

Aquest dissabte es lliurarà el Premi Dona 2020 a la Patronal


8 de març, Dia Internacional de les Dones

El mes de març Sant Quirze celebra amb intensitat el Mes de les Dones, amb el lema: “Som present, ens volem presents”. L’objectiu de la programació coordinada des de la Regidoria de Drets Civils i de Gènere, és el donar visibilitat a les diferents realitats que viuen les dones, sovint des de la desigualtat i potenciant així el seu empoderament, igualtat d'oportunitats i llibertat. De fet, en els darrers anys la conscienciació global sobre el moviment de resistència i empoderament de les dones ha anat en augment a tot el món; un fet que s'ha traslladat també al municipi i a la programació al respecte, cada vegada més transversal.

 
L’acte inaugural de la programació ha estat l’exposició “Som així. Quotidianitats lesbianes” que s’organitza a l’Escola Municipal d’Adults l’Olivera a partir del 2 de març i fins al dia 20. També es podrà veure a l’Espai Maria Mercè Marçal del 23 al 31 de març. La mostra dóna visibilitat a les dones lesbianes.
 
Actes centrals
Aquest dissabte 7 de març tindrà lloc el lliurament del Premi Dona 2020 a la sala Josep Brossa de la Patronal. El seguirà el concert d’Anna Roig i un sopar de dones de diferents entitats del poble. Durant el sopar actuaran les monologuistes Ana Polo i Maria Rovira.
El 9 de març es llegirà el manifest del Dia Internacional de les Dones a les 12 hores a la plaça de la Vila. A la tarda, “Taller Merda, m’ha vingut la regla”, a Can Feliu.
 
Sextruck
El dia 9 es mourà pel poble “La Sextruk”, un espai on qüestionar, experimentar i descobrir tot allò relacionat amb les sexualitats, les afectivitats i els feminismes. De 10.30h a 13.30h estarà a la Plaça de la Vila i de 16h a 19h a la Biblioteca.
 
Cinema
La Mostra Internacional de Films de Dones s’emmarca en aquesta programació, amb la projecció de “París era una dona”, d’Andreas Weiss i Greta Schiller. Serà el 19 de març.
També els projectarà el Documental del Mes, amb “Cachada”, de Marlén Viñayo. Serà el 12 de març a la sala Josep Brossa de La Patronal.
 
Teatre 
“Rebota, rebota y en tu cara explota” és una de les apostes teatrals del 5 de març a La Patronal.
No faltarà a la cita el Cabaret “L’Hora Bruixa”, amb les actuacions de The Feliuettes, Noelia Morgana, Charlie Pee, Las Fritas i Spring Sisters, el 13 de març també a La Patronal. L’endemà, la sala Josep Brossa tornarà a acollir teatre amateur amb “Típico tópico”, format per 12 joves. 
 
Tallers i formacions
L’Ajuntament està treballant en la creació d’un taller de formació per a entitats amb el om: “Com incorporar la perspectiva de gènere a la meva entitat?”, que tindrà lloc els dies 5, 12 i 19 de maig, les inscripcions s’iniciaran el 16 de març.
Altrament, s’organitza un Taller d’Intel·ligència eròtico-afectiva, el 30 de març a l’Escola Municipal d’Adults, que també serà la seu d’un taller “Trap feminista” el dia 31 de març. 
De fet, des del Canya Jove es preparen múltiples activitats com un “Mural Vulva Mandala” o dinàmiques als patis escolars, entre altres.
 
Podeu consultar el programa en el document pdf relacionat en aquesta notícia.