Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Joventut

L’Aula d’Estudi i l’espai de deures de Can Feliu ha rebut més de 2000 visites durant 2019

Una mitjana de 20 joves al dia han preparat exàmens a la Biblioteca aquest hivern, i en més de 700 ocasions s’ha utilitzat el Canya Jove per treballs comuns o individuals


L’Aula d’Estudi i l’espai de deures de Can Feliu ha rebut més de 2000 visites durant 2019
L’Aula d’Estudi i l’espai de deures de Can Feliu han rebut un total de 2.169  visites durant 2019. D’aquestes, 719 es corresponen a estudiants que han utilitzat les instal·lacions del centre cívic Can Feliu, habilitada al Canya Jove, per fer treballs en comú i deures. Es tracta d’un equipament cada vegada més demandat i on es faciliten els recursos necessaris per al bon desenvolupament de les activitats. Recordem que l’horari d’aquest servei és de dilluns a dijous de 16 a 20 hores, i s’orienta a adolescents a partir de 12 anys.
D’altra banda, de la xifra global també es desprèn que un total de 176 estudiants han fet ús de l’Aula d’Estudi d’Hivern a la Biblioteca, arribant a un ús de 670 visites durant l’hivern. La mitjana d’assistència ha estat de 20 persones diàries, amb puntes de fins a 39 estudiants en un mateix dia. També cal destacar que la majoria dels i les joves hi assistien més d’un dia, per preparar bé els exàmens, amb una mitjana d’assistència de 12 dies.
Recordem que el passat 3 de març va finalitzar l’edició d’hivern de l’Aula d’Estudi, que ha comptat amb tres tipus d’horaris relacionats estretament amb les necessitats dels i les estudiants pel que fa a disponibilitat i intensitat d’èpoques d’exàmens. Així doncs, del 21 de desembre al 3 de març els horaris de la Biblioteca Municipal s’han anat adaptant als seus períodes de vacances i lectius, obrint tots els matins que calia, en horari nocturn i caps de setmana.
Pel que fa a l’Aula d’Estiu, les visites durant aquest any han estat de 780. Una xifra que se suma al global total de 2.169. L’estiu és especialment utilitzada, donat l’alt volum d’exàmens i treballs finals de curs.
El projecte s’emmarca en el Pla Local de Joventut 2017-2020 i va ser una demanda concreta recollida en les diferents dinàmiques que es van dur a terme amb el jovent a l’hora de dissenyar el pla.