Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Educació

Alumnes de tres centres escolars de Sant Quirze participen al XVI Certamen Nacional Infantil i Juvenil de Lectura en veu alta

Eudald Fustier, de l’escola Lola Anglada va guanyar ahir una fase a Sabadell, passant a les semifinals de la competició


Alumnes de tres centres escolars de Sant Quirze participen al XVI Certamen Nacional Infantil i Juvenil de Lectura en veu alta

Alumnat de l’Institut Salas i Xandri i de les escoles Taula Rodona i Lola Anglada va participar ahir en el XVI Certamen Nacional Infantil i Juvenil de Lectura en veu alta. A la trobada també hi van assistir alumnes de diverses escoles de Sabadell.

L’Eudald Fustier, estudiant santquirzenc al Lola Anglada, va resultar guanyador d’aquesta fase, passant a les semifinals de la competició, que tindran lloc a Barcelona el proper 27 d’abril. Fustier competia en la categoria “Grumets verds”, per a lectors i lectores d’entre 10 i 12 anys (cicle superior de primària), que llegeixen individualment. La resta de categories es corresponen a grumets vermells (8-10 anys); timoners (lectura per part de persones nouvingudes); corsaris (1er cicle d’ESO) i tropa de corsaris (lectures col·lectives).
 
El Certamen Nacional Infantil i Juvenil de Lectura en Veu Alta és una iniciativa de la Fundació Enciclopèdia Catalana, l’entitat cultural que encapçala el Grup format per diferents empreses editorials, l’objectiu de les quals és promocionar la llengua i la cultura catalanes especialment mitjançant l’edició d’enciclopèdies, llibres de consulta, diccionaris, llibres infantils i juvenils, llibres de text i obres de literatura catalana i universal. Compta també amb el suport dels departaments de Cultura i Educació de la Generalitat.
 
L’objectiu és que la iniciativa no esdevingui només una activitat escolar, sinó que vol ser un espai de descoberta, un generador d’iniciatives i una iniciativa de creació de coneixement.  És per aquest motiu que en aquesta edició hi ha un total de 1.072 centres inscrits.
 
La final del certamen tindrà lloc la primera quinzena de juny en un teatre o auditori de Barcelona. 
Trobareu més detalls en aquest enllaç.