Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Igualtat Dona-Home

Concentració a la plaça de la Vila per a la lectura del manifest del Dia Internacional de les Dones

El text ha estat llegit per l'activista Iolanda Oquelí, i personal de l'Ajuntament, tot reivindicant el moviment feminista


Concentració a la plaça de la Vila per a la lectura del manifest del Dia Internacional de les Dones

La plaça de la Vila ha estat l’escenari avui a les 12 hores la lectura del manifest del Dia Internacional de les Dones. Una trentena de persones s’han concentrat per escoltar de la veu de l’activista i distinció internacional del Premi Dona 2020 Yolanda Oquelí, i dels treballadors de l’Ajuntament, Aniol Tarín i Mònica López, les reivindicacions per la igualtat. En aquest sentit, el text fa referència a diversos àmbits; d’una banda, la bretxa salarial: “Com a treballadores hem de patir també l’explotació a la feina i, encara més, si aquesta està associada al paper de cuidadores que el sistema patriarcal ha destinat a les dones de classes populars: netejar, rentar, cuinar i cuidar. Les dones som les que tenim més contractes a temps parcial, jornades laborals més curtes, percepció de salaris de fins a un 26% per sota dels homes.”. també reivindica la denúncia de les violències masclistes com la cara més visible de desigualtat estructural: “Cal, doncs, abordar les violències masclistes des de la seva arrel, partint de la posició de les dones de classe treballadora en l'estructura econòmica i de com es donen les condicions que fan possible l'exercici de la violència. Això implica també entendre que la violència masclista no es limita al feminicidi -conseqüència més explícita- ni tan sols a la violència física.”. finalment, el manifest anima tothom a lluitar per aquests valors, “el moviment feminista ha impulsat i demostrat que la capacitat de mobilització és immensa, però necessitem fer passes endavant, dotar-nos d’objectius i de propostes que canviïn les condicions materials de vida de les dones treballadores i que no buidin de contingut i de radicalitat a la proposta feminista.”.

La jornada d’avui coincideix amb la visita de la Sex Truck, una caravana pedagògica que fins les 13.30 hores es trobarà a la plaça de la Vila i, a la tarda, a la Biblioteca Municipal, aparcada fora. Un espai on qüestionar, experimentar, intercanviar opinions i descobrir tot allò relacionat amb les sexualitats, les afectivitats i els feminismes. L'actriu "Mattilde" ha estat l'encarregada de donar a conèixer tot el que s'hi pot trobar en una divertida i informativa perfomance a la mateixa plaça de la Vila, després de la lectura del manifest.
 
Els actes amb motiu del Dia Internacional de les Dones continuen a la tarda amb el taller “Merda, m’ha vingut la regla”, al centre cívic de Can Feliu.
Podeu consultar la resta de programació, que s’allarga durant tot el mes, en aquest enllaç.