Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

El feixisme ataca la façana de l’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès pel 8 de març

Aquest cap de setmana ha estat arrencada la pancarta "Prou justícia patriarcal!" que penjava de l'edifici central


El feixisme ataca la façana de l’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès pel 8 de març

Aquest cap de setmana l’edifici consistorial de la plaça de la Vila ha sofert un atac que té per objectiu coaccionar la llibertat d’expressió i sobretot és un atac contra la lluita feminista. Uns individus han arrencat i tallat amb cúter la pancarta que presidia l’edifici consistorial de Sant Quirze del Vallès on s’hi podia llegir “Prou justícia patriarcal!”.

L’alcaldessa, Elisabeth Oliveras, ha volgut fer èmfasi, precisament en un dels punts del manifest que avui s’ha llegit a la plaça de la vila en commemoració de la jornada de lluita en motiu del 8 de març, “cal posar l’alerta en què no podem deslligar l’actual situació política i econòmica de la visibilització d’una extrema dreta que avança amb força perquè, la història ja ens ha demostrat que quan el sistema patriarcal veu que el poder se li escapa de les mans, alça el feixisme per a conservar els seus privilegis”.
Aquest és el segon atac que pateix l’ajuntament al voltant d’un 8 de març dia de la dona treballadora. Atesa la gravetat de la situació, la regidora de Drets Civils i gènere, Maria Domingo ha anunciat que “l’Ajuntament posarà denuncia contra aquest atac infame i que ens afecta a totes en la lluita per una societat feminista”.