Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Via Pública

L’Ajuntament inicia les actuacions de millora a la via pública amb una inversió de més de 800.000€

S'asfaltarà i pintarà un gran nombre de carrers al municipi a partir del 18 de març, fet que afectarà puntualment la circulació viària


L’Ajuntament inicia les actuacions de millora a la via pública amb una inversió de més de 800.000€

L’Ajuntament inicia el proper dimecres 18 de març les obres d’asfaltats i pintura d’un gran nombre de carrers del municipi. La jornada del 18, 19 i 20 de març les actuacions se centraran al barri de Les Fonts. Després, es concentraran a Poble Sec i Los Rosales, continuant de manera progressiva fins arribar al centre del nucli urbà. Es tracta d'una de les primeres i grans actuacions al viari del municipi, després d'haver contrastat l'impacte de les actuacions a la via pública de la zona de Mas Duran, on es van ordenar places d'estacionament per regular i facilitar els accessos als aparcaments.

A partir d’aquest 18 de març i durant tres mesos les obres es concentraran a millorar i adaptar la senyalització, adaptant les vies i regulant l'estacionament. L'actuació arriba després de les obres de supressió de barreres arquitectòniques, que han millorat la mobilitat a més d'una desena de punts del poble.
 
Cadascuna de les actuacions d'asfaltat i pintura començaran i acabaran en un principi durant la mateixa jornada, sempre i quan les condicions meteorològiques ho permetin. D'aquesta manera, s’intentaran reduir al màxim possible les afectacions. L’obra la duran a terme tres empreses, adjudicades després d’un procés de licitació, per un import total de 853.280,10 € IVA inclòs. 
L’alcaldessa, Elisabeth Oliveras, ha volgut anunciar que “aquestes actuacions són molt necessàries per diversos motius: la pròpia qualitat urbana del municipi, la seguretat viària, la regulació de molts llocs d’aparcament que ens ha de permetre posar ordre a la vialitat i l’estacionament, entre altres”, i per consegüent ha manifestat que “aquesta actuació que iniciem al març i que sumem l’actuació d’eliminació de barreres arquitectòniques, són només l’inici d’una posada al dia dels carrers de Sant Quirze del Vallès”.
 
Afectacions
Les obres en els carrers afectats es senyalitzaran com a mínim 72 hores abans amb senyals verticals i també amb comunicats tant als portals com a les bústies del veïnat. En aquest sentit, i per tal de facilitar al màxim les obres i que es pugui complir el calendari previst, es prega a la ciutadania que tingui en compte diversos aspectes:
. Caldrà retirar els vehicles de les vies afectades per l’asfaltat abans de les 6 del matí del dia de l’actuació. En cas que es trobin vehicles a la via pública, seran retirats per la grua amb la corresponent sanció. 
. Les persones que tinguin un aparcament privat o comunitari en els carrers afectats, els hauran de treure abans de les 6 del matí. En cas contrari, no podran fer-ho durant tota la jornada d’asfaltat.
. Cal estar alerta en cas que un asfaltat afecti una parada d’autobús. A les parades es  podran consultar els circuits alternatius.
. Durant les tasques de pintura viària es senyalitzaran els guals sempre i quan estiguin al corrent i comptin amb la senyalització adequada: placa i enganxina de l’any en curs. Per tant, si es disposa d’un gual permanent, cal que confirmeu l’actualització de la taxa.
 
Seguiment setmanal
Davant d’aquesta previsió, l’Ajuntament treballa en una àmplia campanya de comunicació per tal que el veïnat conegui les afectacions al trànsit i a les entrades als seus propis habitatges. Per consegüent, l’Ajuntament emetrà setmanalment comunicats sobre les actuacions d’asfaltats. També es podran seguir mitjançant el web i les xarxes municipals.