Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Solidaritat i cooperació

L’Ajuntament ofereix des d'avui un nou servei informatiu sobre consum conscient

El Punt Opcions informa sobre la importància de consumir amb coherència i criteri, pensant en la sostenibilitat i la justícia


L’Ajuntament ofereix des d'avui un nou servei informatiu sobre consum conscient

L’Ajuntament compta des d’avui amb un nou servei informatiu sobre el consum conscient. Es tracta del Punt Opcions, un espai d’informació amb publicacions diverses que tenen com a objectiu informar i oferir avantatges per consumir menys i millor.

Opcions és una cooperativa sense ànim de lucre que treballa per fer fàcil el consum conscient. Treballa amb l’objectiu que cada vegada més gent incorpori criteris de sostenibilitat i justícia en les seves decisions de consum. Per això, a més d’oferir informació, edita diverses publicacions i ofereix avantatges de consum i facilita gestions com la de canviar d’empreses de subministrament. Així, des d’avui, la ciutadania podrà trobar informació sobre energia, confort solar, mobilitat, banca ètica, sostre cívic o altres novetats que tenen en compte la coherència en el consum. 
Així mateix, les persones interessades trobaran en aquest punt les eines per subscriure’s als butlletins que edita aquesta cooperativa i informar-se sobre les entitats que treballen en aquesta línia i les activitats que es desenvolupen. També existeix l'opció de donar-se d'alta del butlletí informatiu en aquest enllaç.
 
Què és el consum conscient?
Es tracta de consumir pensant en quines són les conseqüències d’aquest tipus de consum: com afecta a les persones, al territori, al planeta... Els criteris de sostenibilitat, justícia i benestar de les persones són els eixos principals d’aquesta forma de compra. Per ser coherent amb aquestes idees, el consum conscient es defineix amb tres claus: consumir menys, consumir sense comprar i comprar amb criteri.
 
Consum conscient a Sant Quirze del Vallès
Recordem que l’Ajuntament organitza la Fira de Consum Conscient al parc de les Morisques el proper 17 de maig. Es tracta de la segona edició d’aquesta iniciativa que se celebra en el marc de la Festa de Comerç Just i Finances Ètiques i que aplega una vintena d’entitats del municipi que treballen en l’economia social i solidària i l’agroecologia de proximitat.