Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

El comitè d’Emergències de l’Ajuntament activa l’alerta del PBEM

A partir de demà dijous 12 de març s’anul·len les activitats als equipaments municipals


El comitè d’Emergències de l’Ajuntament activa l’alerta del PBEM

El comitè d’Emergències de l’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès s’ha reunit avui en sessió extraordinària per fer seguiment de les novetats que es van produint al voltant de l’epidèmia del Coronavirus COVID-19. En aquest sentit, s’ha decidit activar el PBEM, el Pla Bàsic d’Emergència Municipal per risc sanitari i anul·lar a partir de demà dijous 12 de març totes les activitats previstes als equipaments municipals fins a nou avís, per minimitzar el risc de contagi. Aquesta decisió implica l’anul·lació de:

 • Activitats esportives municipals dirigides i no federades. L’esport federat restarà supeditat a la resolució de les respectives federacions.
 • Natació curricular.
 • Activitats de la sala de fitness del complex esportiu municipal.
 • Activitats centres cívics Torre Julià (Les Fonts) i Can Feliu.
 • Jornades de portes obertes dels centres educatius.
 • Classes de l’Escola Municipal de Música de Can Barra.
 • Casal d’Avis Serra de Galliners.
 • Activitats organitzades pel Servei de Joventut Canya Jove. Es mantindrà l’atenció personalitzada però no les activitats grupals.
 • Activitats culturals, tant les obertes al públic com els assajos o reunions de membres d’entitats. Actes populars a l'exterior com la Passada de Sant Antoni Abat també queden anul·lats.
 • Meses de participació i formacions municipals.
 • Mercats ambulants de Can Torras-Can Llobet i de les Fonts.
 
Cal remarcar també que l’Ajuntament farà un seguiment de les persones més vulnerables i amb menys xarxa familiar, per informar-se sobre el seu estat de salut i les possibles necessitats que puguin sorgir.
En aquesta línia, s’informarà a les empreses i als comerços locals sobre la situació i traslladar-los les recomanacions.
Així mateix, l’Ajuntament, seguint les indicacions de la Generalitat, recomana a la població evitar els desplaçaments en la mesura del possible i les grans concentracions i àmplia concurrència. De fet, les empreses privades hauran de suspendre els esdeveniments que impliquin la participació de més de 1.000 persones i reduir a un terç les inferiors a aquesta xifra. 
 
L’Ajuntament demana a la població la seva col·laboració i recomana informar-se pels canals oficials de la Generalitat, que trobaran en aquest web. En cas de dubte de contagi, cal trucar al 061 abans de dirigir-se a un centre de salut. Trobareu tots els detalls en el cartell relacionat en aquesta notícia.

Informació oficial, autoritzada i verificada sobre el coronavirus al web coronavirus.gencat.cat.