Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Avisos

L’Ajuntament activa en fase d’emergència el Pla de Protecció Civil Municipal

Les noves mesures afecten el tancament de parcs infantils i del Complex Esportiu i limiten l’atenció presencial als serveis


L’Ajuntament activa en fase d’emergència el Pla de Protecció Civil Municipal

El Comitè d’Emergències de l’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès s’ha reunit novament aquest divendres 13 de març al matí per tal d’aplicar noves mesures per  frenar la corba epidèmica de casos de Coronavirus i protegir les persones més vulnerables. L’Ajuntament ja ha activat en fase d’emergència el Pla de Protecció Civil Municipal i ja està posant en marxa les noves mesures aprovades.

· Es tancaran el Complex Esportiu Municipal, inclosa la piscina, la zona esportiva de Les Fonts i el Parc de les Morisques.
· Els parcs infantils i el parc de calistènia s’encintaran per evitar les concentracions de gent en espais públics.
· El servei d’atenció ciutadana presencial queda anul•lat fins a nou avís. Els serveis municipals, així com l’Oficina d’Atenció Ciutadana, atendran al veïnat telefònicament i per correu electrònic (93.721.68.00; oac@santquirzevalles.cat).
· L’edifici central de l’Ajuntament obrirà el proper dilluns de 7.30 a 17.30 hores. L’horari d’Atenció Ciutadana es durà a terme telefònicament de 8.30 a 15 hores, de dilluns a divendres.
· Els Centres Cívics de Can Feliu i Torre Julià romandran totalment tancats.
· Els serveis de Benestar Social i Drets Civils i Gènere atendran casos urgents. Recomanem que abans de desplaçar-vos al servei, truqueu al 93.721.68.00.
· La  Policia Municipal només atendrà les denúncies de casos urgents. Recomanem  que truqueu abans de desplaçar-vos a les dependències policials que truqueu al 93.721.68.68.
· La deixalleria municipal romandrà tancada al públic.
· El cementiri municipal romandrà tancat a les visites i només restarà obert per serveis.
· El mercat ambulant dels dimecres al centre del poble queda suspès d’activitat.

També informem que el CAP Sant Quirze ha comunicat a l’Ajuntament que a partir del proper dilluns 16 de març només atendrà urgències amb dos equips de professionals.

Per altra banda, l’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès està ultimant un decret d’emergència  per a diferents contractacions que garanteixin a la ciutadania serveis imprescindibles com el de beca menjador. Aquest decret també aturarà els terminis dels tràmits del propi Ajuntament per tal que la ciutadania no es vegi perjudicada administrativament en aquesta situació excepcional.

A banda d’aquestes mesures, l’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès ha emès un seguit de recomanacions adreçades a diferents col•lectius i empreses:

· Els centres religiosos només poden ocupar un terç del seu aforament.
· Gimnasos, establiments de restauració i d’oci només poden ocupar un terç del seu aforament i es demana que intensifiquin mesures higièniques en les seves instal•lacions.
· Es recomana a les persones de més de 65 anys i les que pateixen pluripatologies que no utilitzin el transport públic.

L’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès, a través del Comitè d’Emergència, està seguint l’evolució d’aquesta situació excepcional i anirà aplicant noves mesures conforme es vagin dictant des del Govern de la Generalitat de Catalunya i de l’Estat Espanyol. L’Ajuntament seguirà comunicant puntualment tots els avisos i les mesures d’aplicació en aquest web municipal i a través del xarxes socials.

L’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès, davant d’aquesta situació d’emergència, demana a la ciutadania que no difongui rumors ni informació no contrastada. Podeu consultar la informació de fonts oficials i verificada sobre el coronavirus al web coronavirus.gencat.cat

Podeu consultar les notícies relacionades amb aquesta situació excepcional a Sant Quirze del Vallès a continuació:

- L’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès aplica noves mesures preventives contra la propagació del Coronavirus COVID-19
- El comitè d’Emergències de l’Ajuntament activa l’alerta del PBEM
- Les escoles de Sant Quirze tancaran demà les seves portes, seguint les instruccions del Govern de la Generalitat