Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Avisos

Sant Quirze adopta una sèrie de mesures per tal d’evitar la propagació del Coronavirus

Totes aquestes mesures han estat recollides en un BAN municipal i són d’obligat compliment per part de la ciutadania


Sant Quirze adopta una sèrie de mesures per tal d’evitar la propagació del Coronavirus

El Comitè d’Emergències de l’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès s’ha reunit avui diumenge 14 de març a l’Alcaldia per fer el seguiment de la situació excepcional que està vivint el municipi a causa de l’amenaça per risc de contagi de Coronavirus. En aquesta reunió s’han valorat totes les mesures dictades fins al moment des del propi Ajuntament, des dels Departaments de Salut i d’Interior de la  Generalitat fins al decret de l’Estat Espanyol en què va declarar l’Estat d’Alarma. Totes les mesures que afecten a la ciutadania han estat recollides en un BAN signat per l’alcaldessa, Elisabeth Oliveras, i tot seguit es detallen:

1.- Atesa la necessitat d’evitar la propagació del coronavirus Covid-19 i la declaració de l’Estat d’Alarma, els ciutadans i ciutadanes només podran circular per la via pública, quan sigui imprescindible, per a les següents activitats:

a)  Adquisició d’aliments, productes farmacèutics i de primera necessitat.
b)  Assistència a instal•lacions sanitàries. Recordem que el CAP Sant Quirze, a partir de dilluns 16 de març i fins a nou avís, només atendrà urgències amb dos equips. 
c)  Desplaçament al lloc de treball per a la seva prestació laboral, professional o empresarial respectant els serveis mínims de cadascuna de les empreses.
d)  Retornar al lloc de residència habitual.
e)  Assistència i cura de menors, gent gran, dependents, persones amb discapacitat o persones especialment vulnerables.
f)   Desplaçament a entitats financeres i d’assegurances.
g)  Per causa de força major o per situació de necessitat.
h)  Qualsevol altra activitat semblant a les descrites anteriorment en aquest BAN, que haurà de fer-se individualment, llevat que s’acompanyin persones dependents o per una altra causa justificada.
i)   Es permetrà la circulació de vehicles particulars per les vies d’ús públic per a la realització de les anteriors activitats o per al repostatge en gasolineres o estacions de servei.

2.- Continua suspesa l'activitat educativa fins a a nou avís.

3.- Romandran tancats fins a nou avís el Complex Esportiu Municipal (inclosa la piscina), la zona esportiva de Les Fonts, el Parc de les Morisques, el Casal Serra de Galliners, la Sala Muriel Casals, la Patronal, la Biblioteca Municipal, Celler de Can Barra, la deixalleria municipal i els Centres Cívics de Can Feliu i Torre Julià.

4.- Els parcs infantils i el parc de calistènia romanen encintats i fora d'ús per evitar les concentracions de gent en espais públics.

5.- L’edifici central de l’Ajuntament i la resta de dependències municipals romandran tancades al públic i el servei d’atenció ciutadana presencial queda suspès fins a nou avís. Tots els serveis municipals, així com l’Oficina d’Atenció Ciutadana, atendran al veïnat telefònicament i per correu electrònic (93.721.68.00; oac@santquirzevalles.cat). En cas d'urgència, es concertaran cites amb el veïnat afectat.

6.- La  Policia Municipal només atendrà les denúncies de casos urgents. Recomanem  que truqueu abans de desplaçar-vos a les dependències policials, al 93.721.68.68.

7.- El cementiri municipal romandrà tancat a les visites i només restarà obert per serveis.

8.- Se suspenen temporalment els mercats dels diumenges de les Fonts i de Can Torras Can Llobet (Zona Hermètica) així com el mercat del Casc urbà dels dimecres.

9.-  S'activa el protocol de seguiment de persones vulnerables amb serveis socials.

10.- Queden suspeses i/o ajornades les activitats culturals a la Patronal, Biblioteca, Celler  de Can Barra, Escola de Música, les revetlles i els actes populars a l’exterior. També les activitats de l’espai la Flama i del SIS i les activitats recreatives infantils incloses les privades. 

11.- Queden suspeses temporalment les sessions plenàries, les comissions informatives, les meses de participació ciutadana i les formacions programades per l’Ajuntament .

12.- Queda suspesa l'obertura al públic de locals i establiments minoristes excepte els d'alimentació, begudes, productes i béns de primera necessitat, establiments farmacèutics, mèdics, òptiques i productes ortopèdics, productes higiènics, productes i serveis relacionats amb la telefonia i informàtica, combustible per a l'automoció, estancs, aliments per animals de companyia, bugaderies i comerç per internet. La permanència als establiments comercials que tinguin permesa l'obertura, aquesta haurà de ser l'estrictament necessària per realitzar l'adquisició d'aliments i productes de primera necessitat, quedant suspesa la possibilitat de consum de productes als propis establiments. En tots els casos, s'evitaran aglomeracions i es controlarà que consumidors/es i empleats/des mantinguin la distància de seguretat de com a mínim un metre per tal d'evitar possibles contagis. 

13.- Queden suspeses les activitats d'hostaleria i restauració. Poden prestar exclusivament serveis de lliurament de menjar preparat a domicili aquells establiments que tinguin llicència i compleixin els requisits que marqui l'Ajuntament de Sant Quirze del Vallès.
 

14.- Les persones que vulguin practicar el bon veïnatge i es prestin a ajudar o col•laborar amb altres veïns i veïnes més vulnerables davant el COVID-19, estan obligades a complir les mesures d'higiene i protecció així com les distàncies de seguretat entre persones abans descrites. Les persones voluntàries han d'estar en condicions de salut òptimes i no presentar cap símptoma de malaltia o infecció per desenvolupar aquestes tasques de bon veïnatge.

15.- Les persones propietàries d'animals de companyia podran treure el seu animal a la via pública sempre i quan ho facin individualment i sense participar en passejades col•lectives.

16.- Es recorda que les trobades veïnals a la via pública (incloses places, parcs i entorn natural) estan prohibides.

Tota persona que contravingui aquestes disposicions serà objecte de denúncia pels agents de l’autoritat segons la Llei Orgànica 4/1981, d'1 de juny.

L’Ajuntament seguirà informant puntualment sobre aquestes i altres qüestions que afectin a la ciutadania a través d’aquest mateix web i per xarxes socials.  Podeu consultar també la informació sobre el coronavirus de fonts oficials, verificada i acualitzada, a:

Webs
coronavirus.gencat.cat Informació general de diversos àmbits (consum, mobilitat, educació, treball...)
canalsalut.gencat.cat/coronavirus Informació sanitària oficial

Xarxes Socials
https://www.facebook.com/gencat
https://www.facebook.com/salutcat
https://twitter.com/gencat
https://twitter.com/salutcat
https://www.instagram.com/gencat
https://www.instagram.com/salut_cat/

Telegram
t.me/gencat

t.me/salutcat

Telèfons
061 Consultes per coronavirus i sanitàries
012 Consultes generals
112 Emergències (no coronavirus)