Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

Propostes locals divertides i saludables per suportar el confinament

Esport en línia, reptes familiars o descàrrega de noves lectures, són algunes de les activitats que entitats i particulars ofereixen


Propostes locals divertides i saludables per suportar el confinament

Sant Quirze, com tot el país, s’ha aturat per frenar la propagació del Coronavirus i múltiples propostes s’han vist afectades. Han tancat tots els equipaments, serveis i comerços. Per compensar aquestes cancel·lacions, moltes entitats i col·lectius s’han llançat a oferir alternatives per entretenir-se sense sortir de casa. Preneu bona nota.

 
Esplai la Flama
Aquesta entitat proposa les famílies participar diàriament en un repte. Es tracta de gravar-se o fotografiar-se fent el que proposen i enviar-ho a l’Instagram de La Flama abans de les 19 hores de cada dia. A les 20 hores publicaran el rànquing de les famílies guanyadores. A més reptes feu, més punts aconseguireu. #LaFlamaConfinada us anima a participar en aquest challenge.

Televisió del FC Sant Quirze
El Futbol Club Sant Quirze us proposa una pel·lícula relacionada amb el futbol cada dia I ho fa mitjançant el seu canal de Youtube, on l’emetran diàriament. Trobareu més detalls en aquest enllaç.
 
 
Beneïda lectura
Malgrat la Biblioteca de Sant Quirze roman tancada, recordeu que amb el carnet de l’equipament teniu accés gratuït al servei eBiblio, per poder descarregar-vos llibres i revistes. També podeu gaudir del servei eFilm, per visionar pel·lícules en línia. Altres opcions són el Naxos Music Library, un recurs electrònic de música clàssica, l’In-Edit, documentals musicals en línia, i audiollibres en mp3.
 
Recordeu que  només cal que us valideu amb el número de carnet de la biblioteca i el vostre PIN que per defecte és la vostra data de naixement (ddmmaaaa).
 

Fes esport a casa!
Les i els monitors del complex esportiu i de les activitats esportives municipals estan preparant vídeos a casa seva, per poder-los oferir en línia a la ciutadania. Molt aviat us informarem sobre com podeu veure les classes especialment de Pilates i Ioga, per treballar l’equilibri i el relax; tono i zumba, per potenciar la tonificació i el ritme, així com exercicis de manteniment per a la gent gran. Properament us farem arribar una graella d’activitats dirigides en línia molt complerta!
 
També cal remarcar que gimnasos com el Motiva’t ofereix classes en directe, de dilluns a divendres, via Instagram Live. Trobareu tono, pilates gap, strong, etc. en horaris de matí i tarda. Podeu consultar-los, aquí.

El Canya Jove us recomana...
El servei de Joventut Canya Jove recomana al jovent algunes pautes perquè aquests dies siguin el menys feixucs possibles. Segurament molts ja tenen recursos, però us detallem alguns consells: 
 
  • Marqueu-vos uns horaris o rutines orientatives i flexibles. Sí, no cal ser estrictes, però està bé saber què podeu fer durant el dia a part de comunicar-vos. Si els poseu en escrit de manera visual, no estaria de més. Fins i tot decoreu-lo i pengeu-lo a la vista
  • Feu una llista del tot el que “heu” de fer (deures, treballs pendents, estudiar, etc… segurament teniu consignes al respecte) i el que “podríeu” fer (aprendre coses noves o recuperar aficions com llegir, tocar un instrument, cuinar, escriure, dibuixar, endreçar aquells racons oblidats, esculpir fins i tot disfressar-se…)
  • Dins aquest calendari de rutina dosificar una mica les xarxes “espai sense xarxes”
  • Deixeu el pijama de banda i vestiu-vos encara que sigui amb roba còmoda. No abandoneu la higiene ni per mandra. Sí, passa. Un cap de setmana està bé, 15 dies o més, no.
  • Activitat física: amb o sense suport de xarxes, dediqueu algun moment del dia a moure-us o practicar esport (amb o sense jardí o balcó es pot). Creeu endorfines i serotonina
  • Recuperar jocs de taula guardats en algún lloc de casa o recuperar antics fets manualment: “enfonsar vaixells”, “l’oso”, “escattergories”
  • Recuperar jocs de cartes o escacs (us en faríeu creus dels riures)
  • Aprofitar per donar un cop de mà a casa, a la comunitat, a la família, al barri, …:compartiu encara més tasques, feu coses plegats, oferiu-vos per ajuda… és gratificant i no avorreix
Amb xarxes: 
 
Recordeu els enllaços de la biblioteca per descarregar-vos propostes lectives que comentàvem anteriormente. També hi ha gent que penja links gratuïts i legals per a veure cinema sense usar les plataformes (per exemple @levmauc a twiter)
 
  • Quedades virtuals amb els col·legues amb aplicacions com l’APP Houseparty.com: si voleu veure la vostra gent i  seguir fent el canelo és una molt bona opció. Es necessita el contacte amb la gent, el seu “escalf”, no només els de casa.
  • •Marqueu-vos reptes entre els amics i amigues (parlem reptes no perillosos, no cal dir-ho) i competiu: el plat de cuina més bo, fer una vertical més llarga, el repte de les 10 patades a una bola, etc. Podeu seguir també els reptes que se us marcaran des del Servei de Joventut
Si necessiteu consultar alguna informació, ampliar-la, podeu contactar amb el servei:
 
Servei de Joventut (virtual i telefònic de 9.30 a 15h)
canyajove@santquirzevalles.cat 
607 545 784
@canyajove