Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Economia

L’Ajuntament allibera la taxa d’ocupació de la via pública amb taules i cadires

Aquesta mesura s’aplica després de la suspensió de l’activitat comercial provocada per la crisi del COVID-19


L’Ajuntament allibera la taxa d’ocupació de la via pública amb taules i cadires

Donada la declaració de l’estat d’alarma promoguda per l’Estat i les resolucions prèvies emeses per la Generalitat de Catalunya, així com la declaració d’emergència per part de l’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès, des de el dia 14 de de març es va interrompre l’activitat de diversos comerços, com a mesura per evitar la propagació del COVID-19.

Com a conseqüència d’aquesta declaració, també s’han suspès totes les autoritzacions d’ocupació a la via pública amb taules i cadires. Per aquest motiu, l’Ajuntament, prenent consciència d’aquesta situació excepcional, procedirà d’ofici al prorrateig de la taxa que grava aquestes autoritzacions en el moment en què s’aixequin aquestes suspensions.  A efectes pràctics, aquesta mesura afectarà a totes aquelles persones que tinguin autorització durant els dies que tingui vigència la suspensió, independentment de la modalitat tarifaria que regeixi (Anual, Hivern o mensual).
Finalment, el Govern pren el compromís de regular per a l’exercici un règim tributari, ja sigui amb bonificacions o revisió de tarifes, que tingui per objecte mitigar les conseqüències i els efectes econòmics d’aquesta aturada.