Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

Què es pot fer i què no es pot fer davant el confinament?

La pràctica de l’esport al carrer o passejar pel bosc formen part de les prohibicions aquests dies


Què es pot fer i què no es pot fer davant el confinament?

L’Ajuntament recorda la ciutadania la necessitat de confinar-se. Això implica que la mobilitat resta limitada només a determinades activitats: adquisició d’aliments, productes farmacèutics de primera necessitat, entitats financeres i assegurances, desplaçament al lloc de treball, retorn a residència habitual, atenció i cura a menors d’edat, gent gran i altres persones especialment vulnerables. Sempre individualment excepte l’acompanyament a persones amb discapacitat o altra causa justificada.
Així doncs, NO es pot passejar ni pel nucli urbà ni pel bosc o espais naturals com el torrent de la Betzuca, per exemple. Cal advertir que en cas que la Policia Local trobi una persona fent aquesta activitat, aixecarà acta i qui hagi incomplert es veurà exposat a rebre sancions poden arribar als 600.000 euros les molt greus.
També es prohibeix fer esport, i això implica qualsevol tipus d’esport: córrer, anar en bici, marxa nòrdica, etc.
El servei de Protecció Civil de Sant Quirze ha penjat cartells informatius a 40 punts del municipi, on s’indiquen les prohibicions de circulació pels camins i vies públiques. En els cartells s’especifica clarament “Tota persona que contravingui la prohibició serà objecte de denúncia”.
En el cas de la mobilitat entre municipis, es pot entrar i sortir de Sant Quirze si és per anar a comprar aliments o productes farmacèutics de primera necessitat, desplaçament al centre de treball, retorn a domicili, assistència sanitària o cura de persones amb necessitats. La Generalitat demana limitar al màxim aquesta mobilitat.
La limitació pel que fa al nombre de persones dins dels vehicles particulars és també de una, excepte si cal acompanyar a persones grans, menors o discapacitats.
Pel que fa a les escombraries, la població pot sortir de formar individual als contenidors. Tot i així, l’Ajuntament informa que retirarà els 5 contenidors de poda donat que no és una activitat imprescindible.  Són els següents:  
    c/ dels Avets – c/ dels Pins
    Pg. Can Barra – c/ del Prat
    rda. Arraona – av. de Can Pallàs
    Pg. del Ferrocarril
    Camí de Can Corbera - Camí de la Verge de Montserrat

La Policia Local de Sant Quirze del Vallès, davant la situació d’excepcionalitat que estem vivint, apel·la a la responsabilitat, civisme i solidaritat col·lectiva que ja ha demostrat Sant Quirze en d’altres ocasions també complicades i demana a la ciutadania la seva col·laboració evitant sortir de casa, a excepció dels supòsits establerts. Si ens cuidem i protegim, cuidem i protegim els i les altres.

Trobareu tot el detall de la normativa a seguir en el document relacionat en aquesta notícia.