Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Via Pública

L’Ajuntament activa un protocol de desinfecció dels contenidors com a mesura d’higiene contra el coronavirus

Avui s’han iniciat les feines que a finals de setmana es complementaran amb la neteja viària amb viricides


L’Ajuntament activa un protocol de desinfecció dels contenidors com a mesura d’higiene contra el coronavirus

L’Ajuntament ha iniciat avui les tasques de neteja amb productes desinfectants dels contenidors del municipi. L’empresa FCC, encarregada de la neteja viària i recollida de residus, utilitza diòxid de clor barrejat amb una alta pressió d’aigua, de manera que s’augmenten els nivells de desinfecció habituals i es mantenen els contenidors en millors condicions per fer front al coronavirus. Aquesta neteja s’estendrà al total de 700 contenidors que hi ha al municipi i es repetirà setmanalment. Aquests darrers dies ja es van fer neteges amb aigua i sabó, i ara s’ha de fer amb el diòxid de clor.
A aquesta actuació es sumarà a finals de setmana una neteja viària amb plaguicides. L'empresa BNC Plagas, contractada per l’Ajuntament i habitual en el control de plagues al municipi, aplicarà el viricida glutaraldehid mitjançant un sistema de pulverització, de manera que la desinfecció sigui total. Aquesta pràctica es durà a terme a molts punts del municipi (vegeu pdf adjunt amb el detall de zones) i molt especialment als voltants de les zones més sensibles i on es dóna una major freqüència de pas: perímetre de les residències de gent gran, parades d’autobús, accessos a farmàcies, comerços d’alimentació, centre d’atenció primària, Policia Local, etc. Es preveu que les tasques puguin començar dijous si les previsions meteorològiques ho permeten.
 

Gestió dels residus
Una de les conseqüències de la situació de confinament és que la ciutadania genera més volum de deixalles. En aquest sentit, el servei municipal de Manteniment de l’espai públic i Infraestructures i el Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental fan unes recomanacions en relació amb la gestió de deixalles a casa i al servei de recollida de residus, un servei bàsic en l’Estat d’alarma.
Així, es demana a la ciutadania reduir, en la mesura de les possibilitats, la generació de deixalles, aixafar bé els envasos, paper i cartró per reduir-ne el volum perquè els contenidors no es desbordin, i rentar-se bé les mans perquè els contenidors són superfícies de contacte. També tenir en compte, si es fa neteja a casa, no treure mobles ni estris vells al carrer perquè aquest servei de recollida específic està suspès mentre duri el confinament.