Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Medi Ambient

Nova regulació per als animals de companyia a Sant Quirze amb motiu del COVID19

L’Ajuntament emet un nou BAN que prohibeix passejar les mascotes més enllà dels 100 metres del domicili i tanca els espais d’esbarjo per a gossos


Nova regulació per als animals de companyia a Sant Quirze amb motiu del COVID19

Els animals de companyia no es podran passejar més enllà dels 100 metres del domicili habitual del propietari, només podrà passejar-lo una persona i aquest passeig haurà de ser únicament perquè l’animal pugui fer les seves necessitats fisiològiques. Aquesta mesura, adoptada ahir dilluns 23 de març per l’Ajuntament mitjançant un BAN de l’Alcaldia, vol evitar les concentracions de persones i animals que s’han produït al municipi aquests darrers dies, malgrat l’estat d’alarma i les mesures de confinament. Zones com el parc de Can Barra, Sant Quirze Parc o darrere de Can Ponsic s'han detectat força casos d'incompliment del confinament decretat i per aquest motiu l'Ajuntament s'ha vist amb la necessitat de regular les passejades de gossos.

En la mateixa línia, l’Ajuntament ha prohibit l’ús dels espais d’esbarjo per a gossos, ja que es considera que és un lloc on es poden concentrar massa persones i animals. A continuació, podeu descarregar-vos en el document adjunt a aquesta notícia les preguntes més freqüents relacionades amb els animals de companyia durant el confinament. També hi trobareu el BAN emès avui.
Les persones que incompleixin aquestes mesures, així com les ja establertes per regulació de la tinença responsable d’animals, seran sancionades d’acord amb la regulació existent. Recordeu que és important continuar amb el confinament domiciliari de la màxima població per evitar els contagis, és per això que l'alcaldessa, Elisabeth Oliveras, ha demanat que tothom sigui solidari i responsable amb la situació quedant-se a casa.