Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

Xarxa de suport a Sant Quirze

Persones voluntàries ajuden els col•lectius més vulnerables per fer encàrrecs o distribuir aliments


Xarxa de suport a Sant Quirze

Un col•lectiu de joves de Sant Quirze del Vallès s’ha coordinat com una xarxa de voluntariat per donar suport a les persones més vulnerables, davant la situació provocada pel Covid-19. La xarxa la integren més d’una seixantena de joves voluntaris i voluntàries. Aquest grup s’ofereix a fer encàrrecs o compres i passejar gossos. Aquelles persones vulnerables que necessitin alguns productes o sortir a la farmàcia, poden posar-se en contacte amb el Servei de Benstar Social (93.721.68.00 o benestar@santquirzevalles.cat) o sol•licitar ajuda a aquesta xarxa. Les persones interessades poden trucar al: 685.35.02.70 o al 699.54.88.03.  

Les persones que es desplacin a les llars per gestionar les sol•licituds i fer arribar els productes, estan coordinades per la regidoria de Joventut, porten una acreditació amb el logotip de l’Ajuntament per garantir que formen part d'aquesta xarxa i s’han compromès a respectar les mesures d’higiene marcades per evitar la transmissió de Coronavirus i declaren estar en perfecte estat de salut. Aquest fet no exclou que tant voluntariat com el veïnat que demani ajuda han d'extremar les precaucions per evitar contagis ja que la malaltia afecta d'una forma diferent a cada persona. L’Ajuntament recorda al voluntariat i a les persones que sol•licitin la seva ajuda extremar les condicions higièniques marcades i les distàncies de seguretat a causa de l’alt risc de contagi del Coronavirus. També a fer els desplaçaments justos i necessaris per evitar que el virus es propagui.

Aquesta xarxa de voluntariat formada per joves del poble ja està col•laborant amb Càritas Sant Quirze realitzant la tasca de repartiment d’aliments els dijous i divendres de 16.30 a 19 hores. L'Ajuntament de Sant Quirze del Vallès també ha col•laborat amb els bancs d'aliments del poble aportant una nombrosa quantitat de sabó de mans i productes de neteja per tal que puguin arribar a la famílies més desafavorides  del municipi després d'haver detectat que hi havia poques unitats d'aquests productes als magatzems.

Voluntariat a Les Fonts
A Les Fonts també s'ha articulat un grup per ajudar al veïnat del barri més vulnerable i acostar-los a les seves llars productes de primera necessitat. La xarxa de voluntaris també ha fet arribar a l'Ajuntament una declaració responsable conforme es comprometen a seguir les mesures d’higiene marcades i a estar en perfecte estat de salut quan realitzin aquestes tasques de bon veïnatge. Els telèfons de contacte del grup de suport a Les Fonts són: 661.04.58.30 i 609.13.08.79. El passat dissabte 21 de març ja van realitzar tasques de repartiment d'aliments entre els col•lectius més vulnerables del barri.