Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

L’Ajuntament edita una guia adreçada a les víctimes de violència masclista durant el confinament

El servei de Drets Civils i Gènere intensifica l'atenció aquests dies pel risc d'increment dels casos de violència masclista


L’Ajuntament edita una guia adreçada a les víctimes de violència masclista durant el confinament
El servei de Drets Civils i Gènere ha elaborat una guia adreçada a les dones que es troben en situació de violència durant el confinament derivat de l’Estat d’alarma per Covid-19. El document recull informació sobre els recursos i serveis actius on les dones poden adreçar-se, com ara el servei d’atenció a la violència masclista, 900900120, actiu 24 hores, gratuït i confidencial. També, el Servei d’Informació i Atenció a les Dones de l’Ajuntament: 937216800, de dilluns a divendres de 8h. a 15h. o per correu electrònic: sumemxlaigualtat@santquirzevalles.cat.
 
La guia també recull recomanacions i respostes a dubtes que poden sorgir en situacions de perill en el context actual d’estat d’alarma, tant en els casos on la dona conviu amb l’agressor, com en altres que no hi conviu però rep amenaces o assetjament per telèfon o altres mitjans.
 
Cartells informatius a farmàcies i comerços
Donat que aquests dies moltes dones en situació de violència només poden sortir sense el seu agressor a comerços d’alimentació i farmàcies, i d’acord amb les indicacions de l’Institut Català de les Dones, l’Ajuntament ha repartit en aquests establiments cartells informatius adreçats a les víctimes de violència masclista. El servei de Drets Civils i Gènere, que està intensificant l'atenció en aquests dies de confinamenten què hi ha perill que incrementin els casos de violència, troba així una forma d’arribar a dones que es poden trobar en situació de perill i que no saben on adreçar-se.
 
Custòdia dels infants durant el confinament
Els jutjats de família de Sabadell han emès un acord unitari amb relació als règims de guarda i custòdia dels infants durant l’estat d’alarma i confinament.
En termes generals, tant si hi ha establert un règim de guarda i custòdia compartida, com si un dels progenitors la té atribuïda en exclusiva, s’han de complir les resolucions judicials, excepte en alguns casos com, per exemple, si algun dels progenitors presenta símptomes de contagi o ha resultat positiu en el test pe la Covid-19, és preferible que l’infant estigui amb l’altre progenitor. 
 
Podeu trobar a la part inferior de la notícia la guia adreçada a les dones víctimes de violència masclista durant el confinament per l’Estat d’alarma pel Covid-19, així com l’acord unitari dels jutjats de família de Sabadell.