Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Medi Ambient

Prohibició d’ús dels espais comunitaris com terrats, jardins o aparcaments

L’estat d’alarma restringeix també altres àmbits com la crema de restes vegetals


Prohibició d’ús dels espais comunitaris com terrats, jardins o aparcaments
L’ús d’espais comunitaris també s’ha vist restringit pel Covid-19. L’estat d’alarma decretat pel Govern d’Espanya restringeix els moviments de la ciutadania per possibles contagis. Això es trasllada en què queda totalment prohibit fer ús d’espais comunitaris d’un edifici de veïns/es, com ara els terrats, jardins o aparcaments. Tampoc es poden portar els infants als gronxadors de les zones comunes de les urbanitzacions.
El document difós per la Generalitat dóna resposta a nombrosos dubtes en aquest àmbit, amb un no rotund com a resposta. Es tracta d’”espais privats d’ús públic” i no s’hi pot estar. De manera que la gent que fa esport o, simplement, pren el sol en terrats o jardins comunitaris està incomplint les restriccions en l’estat d’alarma decretat pel Govern. 
 
Restriccions en la crema de restes vegetals
L’emergència sanitària també ha provocat restriccions en la crema de restes vegetals. En aquest sentit, s’informa que el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació ha restri ngit les autoritzacions per fer foc i per això ha habilitat un canal a la seva pàgina web, de manera que aquelles persones que necessitin realitzar cremes de restes agrícoles com a part de la seva activitat ho puguin sol·licitar mentre durin les mesures excepcionals. Trobareu aquí l’enllaç.
 
Aquestes autoritzacions estan destinades exclusivament a les persones que es dediquen a les activitats agràries per realitzar aquells treballs necessaris dins del cicle dels cultius.