Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

El Govern espanyol decreta restriccions a les activitats laborals no essencials per la COVID-19

La resolució estableix que el personal no haurà de desplaçar-se al centre de treball i estarà en situació de permís retribuït recuperable


El Govern espanyol decreta restriccions a les activitats laborals no essencials per la COVID-19

El Govern espanyol ha aprovat el Reial decret llei 10/2020, de 29 de març, que estableix que els treballadors i les treballadores en actiu per compte d’altri estaran en situació de permís retribuït recuperable entre el 30 de març i el 9 d’abril, ambdós inclosos. Aquesta mesura comporta que el personal no s’ha de desplaçar al seu centre de treball per desenvolupar l’activitat laboral, amb les excepcions dels serveis essencials, entre altres especificades. 

La resolució recull que, en el moment en què finalitzi el període de restriccions, els treballadors i les treballadores hauran de recuperar progressivament les hores no realitzades, de forma pactada amb l’empresa, la qual ha de garantir, per descomptat, el temps de descans diari i setmanal.
 
Excepcions a les restriccions
La nova mesura no afecta el personal que forma part dels serveis essencials, als treballadors i treballadores que actualment ja desenvolupen teletreball o a qui es troba en situació d’incapacitat temporal (baixa per malaltia). Tampoc canvia la situació laboral de qui té un contracte suspès per causes legalment previstes, ni la del personal afectat per ERTO. 
 
Podeu consultar al document annexat a la part inferior d'aquesta notícia, les qüestions d'interès de la nova mesura laboral, així com el llistat d’activitats que formen part dels serveis essencials.