Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Comerç

La Generalitat anuncia noves mesures d’ajuts al comerç

El Servei de Comerç informarà sobre la publicació i el contingut de les bases i oferirà assessorament als comerços del poble per poder-s’hi acollir


La Generalitat anuncia noves mesures d’ajuts al comerç

El Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat ha activat noves mesures d’ajuts al comerç per fer front a la situació econòmica derivada de l’emergència sanitària del COVID-19. Els ajuts, dotats amb fins a 9 milions d’euros, s’articularan a través del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya (CCAM) del Departament d’Empresa i Coneixement i es podran sol•licitar properament. Els ajuts van dirigits a empreses de comerç al detall i serveis, artesania i moda, tant individuals com associades o agrupades, especialment aquelles que han estat obligades al tancament arran de la declaració de l’estat d’alarma. També s’hi podran acollir el teixit associatiu dels sectors esmentats, les administracions locals i els organismes públics que impulsin actuacions per a la reactivació del sector de comerç.

Les línies d’ajut se centraran en 3 grans blocs:
· 2 Línies d’ajuts adreçades a entitats del sector del comerç, artesania i moda, sense ànim de lucre, que tinguin representativitat territorial o sectorials, i a associacions de mercats, cooperatives o centrals de compra. Hi haurà una línia d’ajuts de fins el 80% de les despeses de suport a les empreses associades en àmbits de gestió i comercialització, així com en l’estructura de les entitats per a desenvolupar la seva funció.

· 4 Línies d’ajuts a pimes de comerç artesania i moda: Ajuts fins el 100% del cost d’actuacions de gestió i comercialització per a reprendre l’activitat i ajuts fins el 60% de les despeses d’inversió en el punt de venda per al rellançament de l’activitat amb una inversió mínima de 2.000€.

· 1 Línia de suport als municipis en l’àmbit del Comerç i de l’Artesania: per ajuntaments i els organismes públics que hi estiguin adscrits o vinculats, entitats municipals descentralitzades, mancomunitats i consells comarcals. Podran sol•licitar fins al 50% del cost d’actuacions de caràcter público-privat per estimular el comerç, l’activitat econòmica i l’ocupació de les zones comercials.

Les bases d’aquests ajuts encara no han estat redactades ni publicades. S’espera que la seva publicació es faci efectiva entre mitjans i finals d’abril, moment a partir del qual es podran tramitar. El Servei de Comerç de l’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès informarà als comerços i establiments del municipi per correu electrònic i per xarxes socials sobre la publicació i el contingut de les bases i oferirà assessorament per tramitar aquestes línies d’ajuts. Recordem que us podeu posar en contacte amb el Servei de Comerç de l’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès al correu comerc@santquirzevalles.cat. També ofereix atenció telefònica, de dilluns a divendres, de 8 a 11 hores i de 15 a 17 hores, a través del 682.014.000.