Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Comerç

El comerç de proximitat es ressent pel confinament però busca alternatives per mantenir-se

El Servei de Comerç de l'Ajuntament treballa per oferir als establiments recursos formatius en línia


El comerç de proximitat es ressent pel confinament però busca alternatives per mantenir-se

Un dels principals agents econòmics que més està patint les conseqüències del confinament decretat és el comerç de proximitat. La facturació durant aquestes tres darreres setmanes ha anat caient progressivament  i els i les professionals del sector es mostren preocupats per la situació d’incertesa actual i per la continuïtat dels seus negocis. A Sant Quirze del Vallès, un 36% dels comerços i establiments han dut a terme algun tipus d’iniciativa per apropar-se a la seva clientela i continuar oferint els seus productes o serveis. En aquest sentit, el   servei   a   domicili, la venda  per Internet  o el màrqueting en línia són algunes de les accions que han realitzat per adaptar la seva oferta en aquest nou escenari.

 
El Servei de Comerç de l’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès està treballant per oferir a comerços i establiments del municipi una sèrie de recursos formatius, que ja estaven previstos abans d’aquesta situació de confinament, i que ara està adaptant per oferir-los en línia . El Servei de Comerç dóna a conèixer els cursos gratuïts que ofereix la Gerència de Comerç de la Diputació de Barcelona, a través del Digiemprén adreçat als comerços de la província de Barcelona. 
 
Cal recordar que l’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès ha adoptat una sèrie de mesures per pal·liar els efectes econòmics que està provocant aquesta crisi i n’està estudiant la seva ampliació per poder-les aplicar properament.