Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Economia

La taxa d’atur a Sant Quirze se situa en un 7,21% al mes de març

El SOC habilita borses de treball per cobrir vacants als centres assistencials de Catalunya


La taxa d’atur a Sant Quirze se situa en un 7,21% al mes de març
Sant Quirze tanca el mes de març amb un total de 680 persones desocupades, 5 més que el febrer, i la taxa d’atur se situa en un 7,21%. La previsió apunta que aquesta xifra augmentarà el mes d’abril per l’impacte de la crisi sanitària.
 
Respecte a les dades comarcals, el Vallès Occidental comptabilitza 52.680 persones desocupades el mes de març. L'atur ha augmentat un 5,2% respecte al mes de febrer, amb 2.619 persones aturades més. A Catalunya, l’atur registrat augmenta en 21.833 persones, un 5,5% més respecte al febrer, i se situa en 417.047 persones. Cal tenir en compte que aquestes dades no inclouen les persones afectades per expedients de regulació temporal d’ocupació per no ser considerades dins la classificació d’atur registrat.
 
En aquest enllaç es poden consultar les dades d’atur de la comarca, així com l’evolució de l’atur al municipi dels darrers anys, i els indicadors per sexe, edat i tipus de contracte.
 
Borses de treball per a personal sanitari i assistencial
Atesa la situació d’emergència pel COVID-19, el Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) ha habilitat unes borses de treball específiques que serviran per cobrir les vacants dels centres assistencials públics o privats de Catalunya. Les persones interessades es poden inscriure aquí.
Aquestes borses de treball només es mantindran actives mentre duri la situació d’emergència pel COVID-19.
 
El Servei a l’Ocupació continua oferint assessorament 
El servei a l’Ocupació de l’Ajuntament continua oferint assessorament a distància a les persones interessades sobre els tràmits a seguir en cas de veure’s afectat per un ERTO, o trobar-se a l’atur per finalització de contracte. També, per donar d’alta a la borsa de treball les persones residents al municipi que es trobin a la recerca de feina.
El servei, que treballa de forma telemàtica, es troba disponible al correu electrònic ocupacio@santquirzevalles.cat, i al telèfon 671640216, de dilluns a divendres de 8 a 15 hores
La Generalitat també ofereix un telèfon gratuït d’atenció, el 900800046, on una xarxa de més de 500 professionals atenen consultes com ara com donar d’alta una demanda d’ocupació, consultes de la Renda Garantida de Ciutadania, i tràmits i consultes que normalment es realitzen des d’una Oficina de Treball.