Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Esports

Esportistes del municipi continuen amb les seves rutines a casa per no perdre la forma física

Avui, Dia Mundial de l'Activitat Física, es recorda a la ciutadania la importància de mantenir-se activa


Esportistes del municipi continuen amb les seves rutines a casa per no perdre la forma física

Avui, 6 d’abril, es celebra el Dia Mundial de l’Activitat Física, en una situació més excepcional que mai. Els i les esportistes locals continuen practicant les seves modalitats des de casa, ideant nous escenaris i tècniques per mantenir-se en forma i no perdre forma física. Algunes d’elles ens ho han explicat, com l’atleta Carme García Frontons, que corre sobre cinta dues vegades cada dia durant 50 minuts juntament amb el seu marit, en Lluís Abadías i el seu fill. L’estat d’alarma els va agafar de camí al Campionat d’Espanya a Antequera (Màlaga). Ara, s’han hagut d’adaptar a les circumstàncies. Fan també servir el jardí per córrer lentament, les escales i fins i tot el menjador, per fer un petit circuit: “confiem que aviat podrem sortir a donar voltes a la illa de cases encara que sigui per separat!” ens comenta la Carme.

En la mateixa línia, l’atleta de 1500 Sílvia Guerra i actual sots campiona de Catalunya en la mateixa distància, entrena al garatge de casa seva en una cinta cedida pel gimnàs municipal: “ha estat impossible llogar o comprar una cinta de córrer i necessito mantenir un estat mínim de forma per incorporar-me als entrenaments de la millor forma possible una vegada passi aquesta difícil situació”.
 
El Club de Patinatge Sant Quirze ha mantingut viu l’esperit de l’entitat amb classes en línia i entrenaments individualitzats. Les patinadores es graven i envien els vídeos a les entrenadores, perquè els revisin i valorin. També crearan zoom classes de preparació física, dansa i tècnica. 
 
A aquests esportistes se sumen milers de santquirzencs i santquirzenques que cada dia practiquen esport a casa, per salut, per superar el confinament i per cuidar-se.
 
L’Ajuntament recorda que es poden seguir les sessions d’activitats dirigides i diverses rutines que ofereix Inacua, en aquest enllaç.
La Diputació de Barcelona ofereix alguns recursos aquí, per fer activitat física a casa. També es fan recomanacions per a la gent gran. Les trobareu també aquí.