Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

L’Ajuntament demana a la Generalitat que actuï de forma urgent a la residència Assís

Actualment, entre els 108 residents, hi ha 16 morts i 43 positius


L’Ajuntament demana a la Generalitat que actuï de forma urgent a la residència Assís

L’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès ha demanat formalment al Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya que actuï de manera urgent a la Residència Assís. El centre de gent gran del municipi està patint una situació greu a causa de l’alt grau de propagació del COVID-19 entre els 108 residents, 16 dels quals han mort i 43 han donat positiu.  Per altra banda, el centre està patint les baixes del seu personal dedicat a l’atenció, amb 15 gerontòlogues de baixa laboral i només una infermera en actiu.

Des que es va decretar l’Estat d’Alarma, l’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès ha estat en permanent contacte amb les direccions de les tres residències de gent gran del municipi. En especial amb Assís, la més afectada en aquesta crisi sanitària. L’Ajuntament, en coordinació amb el CAP Sant Quirze, ha realitzat diversos lliuraments de material d’higiene i protecció per al personal de la residència i de recursos mèdics per als i les residents i ha coordinat les neteges i desinfeccions periòdiques del centre. De la mateixa manera, ha mobilitzat el servei d’ocupació municipal per a la recerca de personal especialista en infermeria i gerontologia per a la incorporació immediata a la plantilla de la residència.

Una de les principals demandes de l’Ajuntament per evitar que proliferi la infecció, és que es valori el trasllat de les persones que han donat negatiu al test del virus a hotels salut o d’altres instal•lacions que puguin garantir un millor aïllament, i que es pugui dotar del personal necessari per atendre els malalts.
És per això que l’alcaldessa de Sant Quirze del Vallès, Elisabeth Oliveras, ha demanat formalment al Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya que actuï “amb urgència a la Residència Assís. Estem destinant i destinarem tots els recursos materials i econòmics que calguin per pal•liar la situació que estan patint les persones residents i les seves famílies. Però és necessària l’actuació immediata de la Generalitat de Catalunya per tal que assumeixi el control del centre i hi destini els efectius necessaris per frenar aquesta greu situació”.

Des del Consistori també es vol informar a la ciutadania que la xifra oficial de contagiats a Sant Quirze és de 133, en total s’han de lamentar una vintena de morts al municipi i que la Residència Assís concentra un percentatge molt elevat d’aquests casos.